Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık: Bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz...

Karamürsel’de, yerel yönetim ve vatandaşlar arasındaki etkileşimi artırmak için Kent Konseyi düzenlendi. Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, ilk oturumun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık: Bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz...
Kocaeli Haber - Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık: Bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz...

Karamürsel Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen toplantıda, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri buluştu.

ŞEHRE KATKI SUNMA AMACI

Açılış konuşmasını yapan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, “Kıymetli katılımcılar, öncelikle Kent Konseyimizin ilk kongresine katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Kent Konseyleri kanunen kurulması gereken, ama kurulmayan belediyelerde de herhangi bir yaptırım olmayan bir kuruluştur. Ama biz Karamürsel Belediyesi olarak kurulmasında fayda gördük. Kocaeli’nde tam olarak yapılanmamış, eksik olan çok ilçeler var ama biz ilçemizde mutlaka bulunmasını istedik. Çünkü biz ilçemizde katılımcı, katılımın daha çok olduğu, paydaş sayımızın arttığı bir yapı istiyoruz ve bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz.

İlçe ile ilgili düşüncesi olanların bu düşünceleri Kent Konseyi çatısı altında bir araya getirerek burada fikirler üretilmesini ve yaşadığımız şehirde hep beraber katkı sunmayı istiyoruz. Bunun için Kent Konseyimizin bir an önce teşekkül etmesini arz ettik ve bugün bu amaçla burada toplanmış bulunuyoruz.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık: Bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz... - Resim : 1

"ÇOK GÜZEL BİR YAPI OLACAK"

Kent konseyleri merkezi iradenin, yerel idarelerin, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte görev aldığı ve ilçe adına faaliyet gösterdiği alandır. Ben Karamürsel’de kent konseyinin oldukça verimli çalışacağını düşünüyorum. Çok güzel bir yapı oluşacak ve ilçemize hep birlikte katkı sağlayacağız. Bu anlamda şimdiden seçilecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, hep birlikte yolumuz açık olsun.

Karamürsel Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış olduğum çalışmalardan da bahsetmek istiyorum. Altı aydır görevdeyiz ve bu süre içerisinde günlük yerel yönetimlerin yapması gereken çalışmaları ve sorumlulukları yerine getirmeye çalıştığımız gibi, aynı zamanda bugünkü ekonomik şartlara rağmen ilçemize yatırım yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan ilkini gerçekleştirdik sadece kurdele kesmedik. Eski Ereğli Belediye Binamızı yeni baştan tadilatını yaparak, ilçemizde bulunan spor kulüplerinin dışarıdan transfer ettikleri oyuncuların konaklayabilecekleri hale getirdik. Bugün 20 sporcumuz bu alanda barınmaya başladı. İlçe terminalinin arkasında bulunan kapalı bir spor salonumuz vardı ve çok etkin değildi. Bu spor salonumuzun komple bakımlarını yaptık ve Karamürsel’in marka değerlerinden biri olan Yağlı Güreş’i geliştirmek adına Eğitim Merkezi haline getirdik.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık: Bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz... - Resim : 2

ÇAY BAHÇESİ SÖZÜ

Yerel seçimlerden önce Karamürsel halkına belediye çay bahçesi sözümüz vardı. Bunu da yerine getirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Sahilde bir alanda yeni baştan, Karamürsel’e yakışacak bir tesisi Kasım sonu Aralık başı gibi ilçemize kazandıracağız.

“GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ”

Vizyon projemiz ise Güneş Enerjisi Santraliydi. Yerini belirledik, Çamdibi köyünde 17 bin m²’lik bir alanda çalışmaya başladık. Fizibilite çalışmaları yapıldı, bu yatırımı mutlaka hayata geçirmeye çalışıyoruz. Hem yenilebilir hem de belediyemize ekstra bir gelir getirecek kalem olması konusunda önemsiyoruz. Bu bahsettiğim yatırımların hepsini bir yıl içerisinde tamamlamış olacağız. Belediyelerin çöp almak, pazar yeri kurmak, temizlemek, yol açmak, yol tamir etmek gibi birçok faaliyetler olduğu gibi söz vermiş olduğumuz yatırımları yapmak adına da büyük çaba sarf ediyoruz. İnşallah ülke ekonomisi de belediyemizin ekonomisi da daha iyi olur ve güçlü bir şekilde daha da büyük projelere hep birlikte imza atarız” açıklamalarında bulundu.

Başkan Çalık konuşmasının ardından Kent Konseyine sunulan önergeyi oylamaya sundu. Oylama sonrasında oy birliğiyle Divan Başkanlığına Önder Kaymaz, divan üyeliklerine Şıpkat Kale ve Nursel Keskin seçildi. Divan’ın oluşturulmasının ardından Kent Konseyi Başkanlığına oy birliğiyle Ahmet Kök seçildi. Yürütme Kuruluna ise oy çokluğuyla İlkay Kaya, Yüksel Türközü, Prof. Dr. Ersin Kıyıhan, Cem Akalın, Merve Bayraktar, Mesut Yıldız, Vicdan Karabulut, Zeki Şirinoğlu, Tuba Özeren ve Enes Bilici seçildi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık: Bu ilçeyi hep beraber yönetmek istiyoruz... - Resim : 3

BAŞARI ÇAĞRISI

Ardından konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kök, “Kıymetli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle beni Kent Konseyi Başkanlığına seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu göreve layık olmaya çalışacağıma dair sizlere söz veriyorum. Öncelikle daha önceki dönemlerde konseylerde görev alarak beldemize hizmette bulunmuş bütün değerli hemşerilerime ve ayrıca görevdeyken rahmetli olan Mesut Çalık kardeşime de Allahtan rahmet diliyorum. Öncelikle şunu ifade etmeliyim. Kent konseyleri icra merci değil, fikir üretme merkezleridir. Çalışmalarımızı tespit, teklif ve takip olarak özetleyebiliriz. Görev süremiz 1.dönem için 2 yıl, eğer teveccühünüze layik olursak 2.dönem için artı 3 yıl olmak üzere toplam 5 yıllık bir yerel seçim dönemini kapsayacaktır. Yönetim anlayışımız son olarak ben değil, daima biz olacaktır ve sadece yönetimimiz değil, büyün genel kurul üyelerimizle ve Karamürsel’i de yanımıza alarak başarılı olmayı diliyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Bülteni
Kent Konseyi Karamürsel Belediyesi Ahmet Çalık