Kaşarlı pideye 'peynir' yasağı

Tarım ve Orman Bakanlığı, pide ve sandviç gibi ürünlerde peynir kullanımına kısıtlama getirdi. Alınan karara göre eritme peynir kullanılan ürünlerde 'kaşarlı' ifadesi kullanılamayacak.

Kaşarlı pideye 'peynir' yasağı

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 'eritme peynir' tebliğinin kapsamı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından genişletildi. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu'nda yapılan değişiklik kapsamında 'kaşarlı pide' ya da 'kaşarlı sandviç' gibi ürünlerin satışına yönelik yeni düzenlemeler getirildi.

ERİTME PEYNİR KULLANAN 'KAŞARLI' YAZAMAYACAK

Gıda Bülteni'nde yer alan habere göre; yeni kılavuz uyarınca, içeriğinde kaşar peyniri yerine eritme peyniri kullanılan sandviçin adına, “Kaşarlı Sandviç” yazılamayacak. İçeriğinde kaşar peyniri yerine eritme peyniri kullanılan pide de, “Kaşarlı Pide” olarak tüketiciye sunulamayacak. Bu tip ürünler, “Eritme Peynirli Pide” olarak adlandırılacak ve tüketiciye bu ad ile sunulabilecek. Öte yandan yer fıstığı kullanılarak üretilen baklavada da fıstıklı baklava yerine, “yer fıstıklı” ifadesi kullanılabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız