Kocaeli Üniversitesi, YÖK'ün 2024 izleme ve değerlendirme listesinde üst sıralarda

Yükseköğretim Kurulu, üniversiteleri “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlıklarında değerlendirerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeleri ortaya koyan rapor hazırladı.

Kocaeli Üniversitesi, YÖK'ün 2024 izleme ve değerlendirme listesinde üst sıralarda
Kocaeli Üniversitesi, YÖK'ün 2024 izleme ve değerlendirme listesinde üst sıralarda

Yükseköğretim Kurulu, üniversiteleri “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlıklarında değerlendirerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeleri ortaya koyan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” hazırladı. Türkiye genelindeki 201 üniversitenin 64 farklı gösterge ile değerlendirildiği raporda, Kocaeli Üniversitesi 10 farklı göstergede yer alma başarısı gösterdi.

İLK 20

Özellikle uluslararası kurum ve kuruluşlarla yürütülen proje ve Ar-Ge çalışmaları ile ön plana çıkan Kocaeli Üniversitesi, Araştırma Üniversitesi hedefine bir adım daha yaklaştı. Çeşitli konu başlıklarında kategorilerin yer aldığı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda ilk 20'ye giren üniversitelere yer verildi. Buna göre;

ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Kocaeli Üniversitesi, yurt dışındaki üniversite ve kuruluşlarla ortak yürütülen Ar-Ge projeleri sıralamasında 151 projeyle 2. sırada yer aldı. Uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen proje sayısında ise 133 projeyle 3. sırada kendine yer bulan Kocaeli Üniversitesi aynı zamanda üniversite ve sektör iş birliği ile yapılan yayın sayısının toplam yayın sayısına oranı açısından %3.34 ile Türkiye genelinde 7. sırada yer alarak önemli bir başarı yakaladı. Kocaeli Üniversitesi, uluslararası değişim programlarına katılan öğrenci sayısında 97 öğrenci ile Türkiye genelinde 10. sırada yer aldı.

ÜST SIRALARDA

Sosyal sorumluluk projeleri konusunda da aktif olan Kocaeli Üniversitesi, kendi yürüttüğü 116 sosyal sorumluluk projesi ile 10. sırada yer alırken, dezavantajlı gruplara yönelik düzenlenen faaliyetlerde 96 etkinlikle 12. sırada kendine yer buldu. Ayrıca, öğrenci kulüp sayısında 147 kulüp ile 15. sırada, bu kulüplere kayıtlı öğrenci sayısında ise 38.411 öğrenci ile 7. sırada yer alarak öğrenci katılımını üst sıralarda tuttu. Kocaeli Üniversitesi, ulusal seviyede endüstri ile ortak yürütülen Ar-Ge projeleri kategorisinde 51 projeyle 15. sırada yer aldı.

Kaynak: BÜLTEN
Kocaeli Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu eğitim