Kütahyalı ve Altaylı Açıkladı

Rasim Ozan Kütahyalı ve Fatih Altaylı Milyonlarca vatandaşa domuz eti yedirmişler yüzlerce şubeleri var... İfadelerini kullandı.

Kütahyalı ve Altaylı Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’de gerçekleştirdiği denetimler sonucu, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerinin bir listesini yayımladı. Listede yer alan bazı işletmelerin ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddia edildi. Ancak, bu iddiaların odağındaki firmalardan biri, mahkeme kararıyla isminin açıklanmasını engelledi. Bu durum, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı.

FATİH ALTAYLI’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Gazeteci Sadettin İnan ve Fatih Altaylı, bu konuyu gündeme taşıyarak önemli açıklamalarda bulundu. Altaylı, mahkeme kararıyla isminin açıklanmasını durduran işletmenin Türkiye’nin en meşhur köftecilerinden biri olduğunu belirtti ve bu firmanın 200’e yakın şubesi olduğunu söyledi. Aynı zamanda, bu köfte zincirinin günde 100 tona yakın köfte ve döner ürettiğini belirten Altaylı, mahkeme kararı sayesinde firmanın büyük bir zarardan kurtulmaya çalıştığını öne sürdü. Altaylı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada garip olan şu, bunca firma durduramıyor da bunlar nasıl durduruyor? Bu çok meşhur bir köfteci. Adını burada veremiyoruz. Yarın bir gün tazminat davası açarlar diye kimse de veremiyor. Onlar da büyük ihtimalle adları duyulacak diye ‘yusuf yusuf’ korkuyorlardır.” ifadelerini kullandı. “Yusuf yusuf korkuyorlardır” ifadesi ve sosyal medyada dolaşan iddialar, bahsi geçen firmanın “Köfteci Yusuf” olduğu yönünde spekülasyonlara yol açtı.

RASİM OZAN KÜTAHYALI, FİRMAYI AÇIKLADI

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı da söz konusu iddiayla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım Bakanlığı’nın son analiz raporunu bizzat gördüm. Listede Köfteci Yusuf var. Onlar itiraz etmiş, durdurma almışlar. Gıda güvenliği adına bunu aydınlatması lazım. Türkiye gıda konusunda uçuruma sürükleniyor.” ifadelerine yer verdi.

KÖFTECİ YUSUF SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Bu iddiaların ardından, Köfteci Yusuf’tan herhangi bir doğrudan açıklama gelmedi. Gazete Pencere’ye konuşan firma avukatı Ali Uslu, basına yaptığı açıklamada, iddialar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti. “Tarım Bakanlığı’nın son analiz raporunu bizzat gördüm. Listede Köfteci Yusuf var. Onlar itiraz etmiş, durdurma almışlar. Gıda güvenliği adına bunu aydınlatması lazım. Türkiye gıda konusunda uçuruma sürükleniyor.”

RASİM OZAN KÜTAHYALI AÇIKLADI

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, ürünlerinde domuz eti tespit edilen ve ismi mahkeme kararıyla gizlenen firmanın Bursa’nın dev markası Köfteci Yusuf olduğunu iddia etti. Kütahyalı, ‘Tarım Bakanlığı’nın son analiz raporunu bizzat gördüm. Bu listede Köfteci Yusuf var. Onlar itiraz etmiş ve durdurma almışlar“ dedi. ‘Ünlü bir köftecide domuz eti çıktı’ iddialarının ardından kamuoyu hangi restoran olduğunu merak ediyordu. EnSonHaber’de konuyla ilgili konuşan Rasim Ozan Kütahyalı, “Dedikodu değil, bizzat gördüm… Bakanlığın listesinde Köfteci Yusuf var” dedi.

Kütahyalı açıklamaları şöyle…

“ANKARA DEVLET LABORATUVARI RAPORU VAR”

“Tarım Bakanlığı’nın son analiz raporunu bizzat gördüm. Dedikodu değil. Ankara Devlet Laboratuvarı’nda var. Bu listede Köfteci Yusuf var. Köfteci Yusuf’un patronları da bunu biliyor.

“KÖFTECİ YUSUF İTİRAZ ETTİ”

Onlar itiraz etmiş ve durdurma almışlar. Bir, franchise şirket bu… Kendiyle ilgili olmayabilir. Tedarikçi şirket olabilir. Bu konuda bir açıklama yapılsın. Gıda güvenliği adına bunu aydınlatması lazım. Türkiye gıda konusunda uçuruma sürükleniyor.”

Fatih Altaylı Rasim Ozan Kütahyalı Köfteci Yusuf