Levent Gödek: Kandıra çöp fabrikasının kokusunu İzmitliler çeker

Yeniden Refah Partisi Kandıra İlçe Başkanı Levent Gödek Nokta Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programında konuştu. Gödek, “Kandıra’ya yapılacak olan çöp fabrikası kokarsa kokuyu İzmitliler çeker” dedi.

Levent Gödek: Kandıra çöp fabrikasının kokusunu İzmitliler çeker
Levent Gödek: Kandıra çöp fabrikasının kokusunu İzmitliler çeker

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının bugünkü konuğu Yeniden Refah Partisi Kandıra İlçe Başkanı Levent Gödek oldu. Gödek gündeme dair birçok önemli açıklama yaptı.

Levent Gödek: Kandıra çöp fabrikasının kokusunu İzmitliler çeker - Resim : 1

“KANDIRA NAZARLIKTIR”

Kandıra Akçakese’ye kurulmak istenen çöp fabrikası hakkında konuşan Levent Gödek, “Biz çöp fabrikasına karşı değiliz. Yerine karşıyız. Kocaeli Sanayi şehri. Kandıra ise 12 ilçenin içinde nazarlık. Kandıra denilince turizm ve tarımdan bahsedilir. Bu bölgeye çöp fabrikası kurulması yanlıştır. Akçakese bölgesi su kaynaklarının bol olduğu bir yerdir. Burada yapılacak bir çöp fabrikasının atık zehirleri bu suya kimyasal olarak karışacak. Ve bu pis su bizlerin mutfağına girecek.

“KANDIRALILAR BİR ŞEY DEMEZ DİYE SEÇTİLER”

Çöp fabrikası meselesinde aslında en başta Kandıra gündemde yoktu. Daha sonra sanırım siyasal baskılardan dolayı diğer yerler iptal edildi. Nasıl olsa Kandıralılar bir şey demez diye orayı seçtiler. Kandıralılar artık ‘Yeter artık. Biz turizmden ve tarımdan destek almak istiyoruz’ diyorlar. Kandıra ya çöp ile, ya cezaevi ile ya da hayvan barınağı ile konuşuluyor. Ama Kandıra’ya hiçbir şekilde yatırım yapılmıyor.

Levent Gödek: Kandıra çöp fabrikasının kokusunu İzmitliler çeker - Resim : 2

“ORMANYA KARTEPE’YE YAPILMALIYDI”

Diğer ilçelere yapılan yatırımları görüyoruz. Yanlış anlaşılmasın ama Kartepe’ye bir Ormanya yapıldı. Bence Ormanya’nın Kandıra’ya yapılması gerekiyordu. O fabrikada bir koku olursa, koku Kandıra’ya gelmez. Kuzey rüzgarlarından dolayı asıl kokuyu İzmit, Yeşilova, Çayırköy, Bekirdere çekecek. Çaltepe denilen bir bölge orası. Oranın toprağı kireçten. Ve geçirgenlik oranı düşük. Oradan toprağa geçecek kimyasal toprağa çok rahat karışabilir” dedi.

Levent Gödek: Kandıra çöp fabrikasının kokusunu İzmitliler çeker - Resim : 3

Levent Gödek: Kandıralılar mağdur ediliyor... Tahir Büyükakın vatandaşla inatlaşıyor

Levent Gödek: Cengiz Kan AK Parti'den bir görev mi bekliyor?

Levent Gödek: Kandıra’daki meclis üyeleri muhalefet yapamıyor

Kaynak: Cansu Kızılkaya
Levent Gödek Yeniden Refah Partisi Kandıra