Mehmet Nazım Gençtürk: Halkevi İzmit Belediyesi’ne tahsis edilsin

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşti. Mecliste restorasyonu tamamlanan Halkevi binasının 10 yıllığına Büyükşehir’e devredilmesi görüşüldü. Konu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Halkevi’ni İzmit Belediyesi’ne devredin” dedi.

Mehmet Nazım Gençtürk: Halkevi İzmit Belediyesi’ne tahsis edilsin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 133 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanacağı meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiyor. Kente dair önemli kararların görüşüldüğü mecliste Valilik tarafından restorasyonu tamamlanan Halkevi binasının 10 yıllığına Büyükşehir’e gençlik merkezi olarak kullanılmak şartı ile devredilmesi görüşüldü.

GENÇLİK MERKEZİ OLACAK

Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)tarafından restorasyonu tamamlanan İzmit Halkevi binasının Büyükşehir’e devri maddesi mecliste görüşüldü. Kocaeli Valiliği tarafından 10 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne gençlik merkezi olarak kullanılmak şartı ile devredilmesi görüşüldü.

GENÇTÜRK SÖZ ALDI

CHP grubu tarafından Halkevi binası için protokol yapılması amacı ile başkanlık makamına yetki verilmesi maddesine şerh konuldu. Konu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Nazım Gençtürk, “Halkevi binamızın kentimize yakışır olmasını istemiştik. Halkevi hepinizin malumu olduğu üzere Cumhuriyet tarihinin en önemli eserlerinden.

“200 METRE İLERDE KILAVUZ AKADEMİ VAR”

Kentlilik bilinci ve hepimizin paydaşı olduğu bir durum var. Hepimizin bir tiyatroya, kursa gitmişliği vardır. Bugün önümüze gelen maddede gençlik merkezi yapılması isteniyor. Gençlik merkezleri gereklidir yapılabilir. 200 metre ilerisinde Kılavuz Akademi var. Bölgede gençler için pekçok yapı var. Bir tarihsel yapıya, fonksiyon yüklemeye çalışmak kente ihanettir. Burası kültürüne ait olarak sergilerin yapılacağı, eğitim faaliyetlerrinin olması gerekir.

“HALKEVİ’Nİ HERKES KULLANMALI”

Sadece genç ifadesinin kullanılması doğru değil. Halkevi herkesin kullanması gereken bir yer. Halkevi’nin İzmit Belediyesi ile paylaşılmasını istiyoruz. Gelin ön ayak oyun orayı halkevine yakışır işlelim. Birlikte diyalog halinde olun İzmit Belediyesi’ne tahsis edilmesini istiyoruz. Ya da Büyükşehir’e tahsis edildikten sonra İzmit Belediyesi’ne devri olmasını istiyoruz. Ne yazık ki 2022’de de bunu gördük. Pempe Köşk’ün restorasyonundan sonra, bizim kapısından giremediğimiz bir vakfa tasis edildi. Halkın kullanımında olmadığı bir yer oldu. Yine Halkevi kapıları halka açık olmama tehlikesi ile karşı karşıya.”

Mehmet Nazım Gençtürk: Halkevi İzmit Belediyesi’ne tahsis edilsin - Resim : 1

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehmet Nazım Gençtürk