Mesut Çetinkaya, Ahmet Çalık'a yüklendi: 25 kişiyi işten çıkaracak!

AK Parti’nin Karamürsel Belediye Başkan adayı, eski başkan vekili Mesut Çetinkaya sosyal medya hesabından Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’a yüklendi.

Mesut Çetinkaya, Ahmet Çalık'a yüklendi: 25 kişiyi işten çıkaracak!
Mesut Çetinkaya, Ahmet Çalık'a yüklendi: 25 kişiyi işten çıkaracak!

AK Parti’nin Karamürsel Belediye Başkan adayı, eski başkan vekili Mesut Çetinkaya sosyal medya hesabından Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’a yüklendi. Çetinkaya, Ahçet Çalık'ın seçilmeden önce verdiği sözleri hatırlatarak 25 kişinin işten çıkarılacağını belirtti.

Çetinkaya'nın paylaşımın tamamı şu şekilde;

EKMEK KUTSALDIR

"Seçim süreci boyunca her konuşmamda altını çizdiğim bir nokta vardı. Koltuğa oturacağım günü düşünmüyorum, o koltuğa otursak da bir gün o koltuktan ineceğiz ve yine sizlerin arasında gezeceğiz. Sizlerin yüzüne bakabilecek şekilde bir siyaset izleyeceğiz. İşte bu sebeple sizlere asla ve asla tutamayacağım bir söz vermeyeceğim dedim.
Birilerinin tek amacı başkanlık koltuğuna oturmak olabilir, bunu sağlamak için söz ve vaatlerde bulunabilir ama biz bunu yapmayacağız dedim. 31 mart akşamı Karamürsel halkının tercihi ile mevcut yönetim göreve geldi. Bizde seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz kendilerini tebrik ettik. Halkın tercihi başımız üstüne dedik.
Gönül isterdi ki verdikleri sözler, attıkları nutuklar çizgisinde bir yönetim tarzı görebilseydik. Beklediğimiz gibi oldu. Gittikleri her hanede, görüştükleri herkese verdikleri sözler ayaklarına dolandı. Yüzlerce kişiye verilen iş vaatleri, Belediyede çalışan kimsenin ekmeği ile oynamayacağız sözleri, köylere konulmasına izin verileceği vaat edilen konteynerler hayal oldu. Olma şansı yoktu zaten, kendileri de biliyorlardı. Dedim ya tek amaç o koltuğa oturmaktı.
Bol bol videolar çektiler seçim sürecinde, sözüm olsun dediler. Söz vermenin ağırlığının farkında olmadan, ya da farkında olup umursamadan.
Gelinen noktada belediyede ekmeğinin peşinde olan, çoluğunun çocuğunun rızkı için çalışan işçi kardeşlerimizi toplayıp tehdit edecek hale geldiler.
Personeli toplayıp
Bizle yol yürümeyen kişilerle yolumuzu ayıracağız
Ocak ayında 25 kişiyi işten çıkaracağız
Araya sevdiğim kişileri sokmayın onları da kırarım diyecek noktaya geldiler.
Bu söylemler bir derebeyinin lafları değil, seçilen bir belediye başkanının sözleri.
Sayın başkan
Ticaretiniz, mali durumunuz iyi olduğu için, ay sonu ne demek, borç ne demek, geçim zorluğu nasıldır unutmuş olabilirsiniz.
Nasıl bir vicdan sahibisiniz ki
2 ay boyunca bu insanların acaba bende işten atılacak mıyım psikolojisi ile işinden evine, eşine çocuklarının yanına gitmesini sağlayacaksınız.
Daha önce paylaştığım videoyu açıp bir daha izleyin isterseniz.
Ya da Ben size hatırlatayım
Biz kimseyi işten çıkarmaya gelmiyoruz
Biz ekmeğimizi eşit bölüşmeye geliyoruz demiştiniz.
Olur ya yoğunluktan unutmuşunuzdur bu sözlerinizi diye diye sorumlu bir vatandaş olarak hatırlatayım istedim.
Yoksa koskoca bir belediye başkanı o sözleri oy almak için, insanları kandırmak için söyleyecek değildir.
Unutmuştur
Hatırladığında sözünün arkasında duracaktır diye düşünüyorum."

Kaynak: Murathan Birinci
Ahmet Çalık Mesut Çetinkaya Karamürsel Belediyesi