Muhip Kanko’dan Fernas işçilerine tam destek! İşveren ve hükümete seslendi

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko “Fernas işçilerinin haklı eylemleri tam destek veriyoruz!” diyerek Meclis gündemine taşıdığı maden işçilerinin sorunları için hükümeti ve firmayı sorumluluk almaya davet etti.

Muhip Kanko’dan Fernas işçilerine tam destek! İşveren ve hükümete seslendi
Kocaeli Haber-Muhip Kanko’dan Fernas işçilerine tam destek! İşveren ve hükümete seslendi

Fernas işçilerinin haklı eylemlerine tam destek veriyoruz!” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, konuyu Meclis gündemine taşıyarak hükümet ve işvereni işçilere kulak vermeye davet etti.

“SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

Kanko’nun mecliste gerçekleştirdiği açıklama, “Soma'da AKP milletvekiline ait Fernas Madenciliğin işçileri sendikalı oldukları için işten çıkarıldılar. Bu işçiler direnişlerinin 52'nci gününde, açlık grevinin 2'nci gününde polis tarafından gözaltına alındılar. Bu işçiler kamu güvenliğini tehlikeye atmak suçundan gözaltına alındılar. Bu işçilerin talepleri nedir: Bir, maaşlarının iki asgari ücretten maden ocaklarında genel ücret olan 45-50 bin TL'ye yükseltilmesini, iş güvenliği için gerekli önlemlerin alınmasını, işten çıkarılan arkadaşlarımın işe alınmasını, banka promosyonlarının ödenmesini, çalışma saatine uygun taleplerinin karşılanmasını istemektedirler. Soma'dan Ankara'ya kadar yalın ayakla yürüyen işçilerin direnişini saygıyla selamlıyorum.

“FERNAS İŞÇİLERİNE TAM DESTEK VERİYORUZ”

Fernas işçilerinin haklı eylemlerine tam destek veriyoruz! Emekçiler, en temel haklarını talep ederken karşılaştıkları baskı kabul edilemez. Fernas işçilerinin haklı eylemlerine destek vermek, emeğin ve adaletin savunulması demektir. Yıllarca emek veren bu işçilerin, maaşlarını zamanında ve tam alabilme gibi en temel hakları gasp ediliyor. Hem hükümet hem de Fernas yönetimi, işçilerin bu haklı taleplerini yok sayarak duymazdan gelerek, bu süreci daha da zorlaştırıyor, emekçilere yönelik adaletsiz bir tavır sergiliyor. İşçilerin insanca çalışma koşullarına kavuşması için bu mücadeleye baskı kurmak adına onları gözaltına almak adaleti hiçe saymaktır.

“TALEPLERİN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ”

Hükümeti ve firmayı, işçilerin haklarını tanımaya ve onların sesine kulak vermeye, taleplerini karşılamaya çağırıyoruz. Çalışanların insanca yaşam koşullarına kavuşması için verdikleri mücadelenin arkasındayız. Emek sömürüsüne dayalı bu sistemin devam etmesine izin veremeyiz.
Unutulmamalıdır ki, güçlü bir toplum ancak emeğe saygı göstererek inşa edilebilir!
Adalet ve eşitlik herkes için sağlanmalıdır!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Bülteni
Fernas işçileri Muhip Kanko eylem