Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar

Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet Nabi Keskin mahallenin sorunlarını gazetemize anlattı. Keskin mahallelerinde çöp sorunu olmadığını belirterek “İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyor” dedi.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar
Kocaeli Haber - Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar

Cedit Mahallesi Muhtarı Mehmet Nabi Keskin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Mahallenin değişime uğradığını ifade eden Keskin, mahallenin taleplerini tek tek sıraladı. Cedit’te kadınlar için daha çok sosyal alan yapılmasını isteyen Keskin, sosyal yardım için kaymakamlığa gönderdiği vatandaşların geri çevrilmemesini istedi.

“MAHALLEMİZ DEĞİŞİME UĞRUYOR”

İşte Muhtar Mehmet Nabi Keskin’in açıklamasından satır başları: “Cedit İzmit’in merkez mahallelerinden biri. Yapılaşmanın eski oluşu, yolların dar oluşu, 112 Acil ekiplerinin sokaklara girememesi nedeniyle mahallemiz değişime uğruyor. Yabancı uyruklu insanların da mahallede ikamet etmesi sebebiyle büyük bir sıkışıklık yaşıyorduk. Bunun sonucunda 2 dönem önce Nevzat Doğan’ın başlatmış olduğu kentsel dönüşüm ile Cedit’in 27 sokağı dönüşüyor.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar - Resim : 1

“SADECE 2 PARKIMIZ VAR”

Park konusunda sıkışık bir durumdayız. Mahallemiz Turan Güneş Caddesi’nin altı ve üstü olarak ikiye ayrılıyor. Taş Ocağı sokak ve Eski Hastane Sokak’ta 2 parkımız var. Ancak yolun alt tarafında hiç parkımız yok.

“SOKAK HAYVANLARI ŞİKAYETİNİ SIK ALIYORUZ”

Tüm ülkenin sorunu olduğu gibi İzmit’in de en önemli sorunlarından birisi sokak hayvanları. Mahalleden konu ile ilgili sıkça şikayetler alıyoruz. Kentsel dönüşüme girmeyen tarafta yapılaşmalar eski. Köpekler de bu alanları kullanıyorlar. Mahalle sakinleri çocukları okullara kendileri götürüyorlar.

“TETİKLEYENLER YİNE VATANDAŞLARIMIZ”

Her ne kadar hayvanseverler bize kızsa bile, bu sorunu tetikleyenler yine vatandaşlarımız. Vatandaşlarımız çöp kutusu kenarlarına yiyecek bırakıyorlar. Köpekler sonuçta ekmek ve yemek bulmak için dolaşıyor. Bu yüzden köpekler mahalle içinde dolaşıyor.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar - Resim : 2

“GÖÇMENLER AZALDI”

Kentsel dönüşüm ile birlikte kısmen göçmenler azaldı. Çok büyük bir göçmen sorunumuz yok. Ticaret yapan göçmen vatandaşlarımız var. Ancak mahallemize bir sorun teşkil etmiyorlar.

“CEDİT’İN ETRAFINDA DÖRT DÖNÜYORLAR”

Geçmişten beri çöp toplama konusunda sıkıntılarımız olmuştu. Ama bu dönem büyük bir sıkıntımız yok. İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sedat Çakır ve personellerine teşekkür ediyorum. Mahallemizde çok hassas çalışıyorlar. Adeta Cedit Mahallesi’nin etrafında dönüyorlar. Bu yüzden vatandaştan gelen çöp şikayetinde azalmalar oldu.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar - Resim : 3

VATANDAŞLARA DUYURU: BELEDİYEYİ ARAYIN

Vatandaşlarımıza buradan duyuru yapmak istiyorum. Çöp tenekesinin etrafını kendi alanı gibi kullananlar var. Eski eşyalar, çöpler tenekelerin etrafına fütursuzca bırakıyorlar. Özellikle atıl eski eşyalar için belediyeyi ararlarsa belediye gelip o eşyaları alıyor. Kaldırımlar işgal ediliyor, kedi köpekler de bu yüzden geliyorlar.

“METRUK ARAZİLERE ÇÖP ATILIYOR”

Sahibi olmayan ya da sahiplerine ulaşamadığımız insanlar var. Bu alanlarda yabani ağaçlar otlar büyüyor. Vatandaşta bu alanlara çöp atıyor. Belediye ekipleri de şahıs arazilerini temizlemiyor. Özel mülklere müdahale etmiyorlar. Ama Park ve Bahçeler rica ettiğimiz zaman gelip alanlarının temizliğini yapıyor.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar - Resim : 4

“HÜRRİYET SAMİMİYETİYLE YAPMAYA ÇALIŞTI”

Cedit projesi ilk olarak İzmit eski belediye başkanı Nevzat Doğan döneminde başlatıldı. Nevzat Bey yeniden aday olmayınca proje biraz askıda durdu. Sonra belediye başkanlığına seçilen Fatma Kaplan Hürriyet tüm samimiyetiyle projeyi yapmak istedi. Biz de takipçisi olduk. Fakat Fatma Hanım 15-16 aylık süre içerisinde gerekli desteği alamayınca projeyi yapmaktan vazgeçti.

“SÜREÇ KAYBI YAŞADIK”

Proje bakanlığa devredildi. Tabi burada Cedit olarak süreç kaybı yaşadık. Bakanlık elinde proje ihaleler safhasında biraz yavaş ilerledi. Sonunda Ankaralı En-sa firması ihaleyi aldı ve zaman içerisinde binalar yükselmeye başladı.

BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

İzmit Belediyesi süreç içinde bir gecikme yaşadı ama proje içerisinde yer alan bir kısım taşınmazlarını projeye dahil etti. Orada kamuya ait yerler vardı onları proje içerisine kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a da çok teşekkür ederiz. Adeta vücudunu bu projenin altına soktu.

“MAHALLENİN HUZURU İÇİN CEKETLERİNİ ALDILAR”

Dolayısıyla hak sahiplerinin haklarını ödeyerek ve ödediği paralardan hak sahibi olmayarak projeyi başlattı. Dolayısıyla evi yeni olupta projeye karşı gelenler oldu ama sonra sosyal proje olduğu için razı oldular. Hepsi ceketini aldı mahalenin huzuru ve güveni için bu projeye destek verdiler.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar - Resim : 5

“KADINLARIMIZIN TAEBİ VAR”

Mahallemizdeki kadınları çok seviyoruz. Onların benden bir talebi var. Kadınlar için sosyal alanların çoğaltılması. Erkekler akşam kahvelere gidiyor. Kadınlarımız akşam eve mahkum oluyorlar. Daha önceki ilçe emniyet müdürümüz mahallemizde gece bekçileri dolaştırıyordu.

GECE BEKÇİSİ TALEBİ

Şu anda çok fazla gece bekçisi göremiyoruz. Yeterli mi, yetersiz mi bilmiyoruz tabi. Bekçilerin mahallemizin üst bölgelerinde dolaşmasını istiyoruz. Mobese kameralarımız çalışmıyor. Burada bir olay olsa esnaf yardımcı oluyor.

“SOKAKLARIMIZIN IŞIL IŞIL OLMASINI İSTİYORUZ”

Karabaş mahallesi bizim komşu mahallemiz. Görüyorsunuz orada sokaklar ışıl ışıl, kafeler sağlı sollu. Biz de sokaklarımızın böyle olmasını istiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi taleplerimizi yerine getiriliyor.

Muhtar Mehmet Nabi Keskin: İzmit Belediyesi ekipleri mahallenin etrafında dönüyorlar - Resim : 6

“YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞLARI KAYMAKAMLIĞA GÖNDERİYORUZ”

Mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Bizler muhtar olarak onları kaymakamlığa yönlendiriyoruz. Türkiye çapında uygulanan bir ‘gelir testi’ uygulaması var. Gelir testinden dolayı yardım alamayan vatandaşlarımız var. Adamın 15 bin TL geliri var ama borcu, kirası da var. Giderleri hesaplanmıyor.

“SÖZÜMÜZE İTİBAR EDİLSİN”

Bu yüzden mağdur oluyorlar. Sadece gelire bakılmaması lazım. Gelir testinin daha hassas hale getirilmesi ya yapılmaması ya da muhtarın gönderdiği vatandaşlara itibar edilmesi gerekiyor. Madem biz muhtarız, madem burada cumhurbaşkanını temsil ediyoruz, gönderdiğimiz kişilerin işinin çözülmesi lazım.”

Kaynak: Cansu Kızılkaya
Mehmet Nabi Keskin Cedit Mahallesi İzmit Belediyesi