Nakliyat İş’ten çağrı: Mc Donalds’tan hizmet almayın

Kocaeli Çayırova’da bulunana Havi Lojistik’te örgütlenen Nakliyat İş Sendikası çoğunluk sağlamasına rağmen Havi Lojistik’in yetki sürecine itiraz etmesi nedeniyle Mc Donalds’tan hizmet alınmamasını istedi.

Nakliyat İş’ten çağrı: Mc Donalds’tan hizmet almayın

DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası Mc Donalds’ın depolama ve dağıtımını yapan Çayırova’da bulunan Havi Lojistik işyerinde başarılı olmuş ve çoğunluk tespitini almıştı. İşverenin buna itiraz etmesi sonucunda harekete geçen Disk Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Gebze Sendikalar Birliği’ne üye sendikaların başkanları ile temsilcileri dün Mc Donalds'ın Çayırova’da bulunan şubesi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdiler.

“SENDİKAL ÖRGÜTLENMEYE SAYGI BEKLİYORUZ”

İlk açıklamayı gerçekleştiren Nakliyat İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Erdal Kopal, “HAVİ LOJİSTİK'te sendikamız örgütlenerek yasal çoğunluğu sağlamış ve bakanlıktan çoğunluk tespitini almıştır. Bunun üzerine genel müdürlükle yaptığımız görüşme sonucunda işveren buradaki yetkimize itiraz ederek buradaki sendikalaşmayı engelleyeceğini ifade etmiştir. Bu itirazla sendikal mücadeleyi uzattığını görüyoruz. Biz de buradan Mc Donalds'ın önünde sendikal haklara Havi Lojistik'i saygı göstermesini ve itirazını geri çekerek sendikal örgütlenmeye saygı göstermesini bekliyoruz” dedi.

Nakliyat İş’ten çağrı: Mc Donalds’tan hizmet almayın - Resim : 1

“MC DONALS’DAN HİZMET ALMAYIN”

Ardından DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığı basın açıklamasında, “Mc Donalds'ın şubelerinde Havi Lojistik’ten gıda sevkiyatı yapılmaktadır. İşçilerin haklarını saygı göstermeyen bir anlayışa karşı fiili ve her türlü haklarımızı kullanacağız. Mücadelemizi başarıya göstermek için demokratik tepkilerimizi göstereceğiz. Türkiye’nin her yerinde Mc Donalds'ın şubeleri mücadele alanımız ve direniş alanımız olacak. Bu süreç sonuçlanana kadar Mc Donalds'ın hizmet almasınlar. Burada sendika düşmanlığına ve ekmek davasına destek verilmemesini istiyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından Gebze Sendikalar Birliği’ne üye sendikaların başkanları da söz alarak destek verdiklerini ifade ettiler.

Nakliyat İş’ten çağrı: Mc Donalds’tan hizmet almayın - Resim : 2

Nakliyat İş’ten çağrı: Mc Donalds’tan hizmet almayın - Resim : 3

Nakliyat İş’ten çağrı: Mc Donalds’tan hizmet almayın - Resim : 4

Kaynak: HABER MERKEZİ
Nakliyat-İş Çayırova Mc Donalds