Önce trafik ihlali yaptı daha sonra polise tepki gösterdi

İstanbul Avcılar'da dronla yapılan trafik denetiminde, emniyet şeridi ihlali yapan bir sürücü gazetecilere, "Bunu yayımlayamazsınız, cesaretiniz yok," diyerek tepki gösterdi.

Önce trafik ihlali yaptı daha sonra polise tepki gösterdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, İHA destekli denetimlerle, emniyet şeridini ihlal eden ve yetkisiz çakar tertibatı kullanan sürücülere yönelik bir uygulama gerçekleştirdi. Bu denetimde, emniyet şeridini kullanan ve tahsis edilmediği halde çakar kullanan sürücülere 6 bin lira ve üzeri para cezaları kesildi. Denetim sırasında, adliyeye personel taşıyan ve plakaları kapalı, çakar sistemi bulunan bir araç da durduruldu. Aracın sürücüsünün gerekli ehliyete sahip olmadığı belirlendi. Sürücü, çekim yapan gazetecilere de tepkisini dile getirdi.

SONRADAN KABUL ETTİ

Dronla yapılan denetimde emniyet şeridini ihlal eden başka bir sürücü de polisler tarafından durduruldu. İlk başta ihlale itiraz eden sürücü, görüntülerin izletilmesinden sonra kural ihlali yaptığını kabul etti. Sürücü, gazetecilere yönelik olarak da, "Bu mu tek problem? Ceza alıyoruz, ödüyoruz. Sorun değil, para lazım. Ancak burada 50 polis var ama trafiği açmaya dair bir çalışma yok. Benim de işe gitmem gerekiyor, 20 çalışanım var ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Sorun kişilerde değil," ifadelerini kullandı. Sürücüye 6 bin lira ceza verildiği öğrenildi.

İNSTAGRAM İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: İHA
İstanbul Avcılar TEM Otoyolu