Oyuncular arayışta: İşte Discord alternatifleri

Türkiye iki genç kızın canice katledildiği cinayet ile sarsıldı. Katilin çeşitli platformlarda "incel" gruplarında bulunduğu tespit edilirken Türkiye'nin gündemine hemen ardından Discord grupları bomba gibi düştü. İşte

Oyuncular arayışta: İşte Discord alternatifleri
Discord alternatifi uygulamalar

Türkiye iki genç kızın canice katledildiği cinayet ile sarsıldı. Katilin çeşitli platformlarda "incel" gruplarında bulunduğu tespit edilirken Türkiye'nin gündemine hemen ardından Discord grupları bomba gibi düştü. Hükümet ise gençleri korumak amacıyla radikal bir karar alarak Discord isimli platforma Türkiye'de erişim engeli getirdi.

SON KULLANICI ARAYIŞTA

Discord, en popüler sesli sohbet uygulamalarının başında gelirken oldukça fazla kişi tarafından tercih ediliyordu. Haliyle platform engeli son kullanıcıyı etkikedi. Kullanıcılar ise alternatiflere yönelme kararı aldı. İşte Discord alternatifi uygulamaların listesi:

-TeamSpeak: Genellikle oyuncular arasında popüler olan, düşük gecikmeli ve yüksek kaliteli sesli iletişim sunan bir uygulamadır. Sunucu tabanlı bir yapıdadır ve birçok özelleştirme imkanı sağlar.

-Mumble: Açık kaynaklı bir sesli sohbet yazılımıdır. TeamSpeak gibi düşük gecikmeli iletişim sağlar ve gizlilik ile güvenliğe öncelik verir.

-Slack: Özellikle iş dünyasında kullanılan bir platformdur. Yazılı, sesli ve görüntülü iletişim sunar. Slack, kanallar aracılığıyla işbirliğini kolaylaştırır ve üçüncü parti entegrasyonlarla genişletilebilir.

-Microsoft Teams: Microsoft'un iş dünyasına yönelik çözümü olup, yazılı, sesli ve görüntülü iletişim sunar. Office 365 ile entegrasyon sağlayarak doküman paylaşımı ve takım çalışmasını kolaylaştırır.

-Telegram: Sesli sohbet odaları, yazılı mesajlaşma ve medya paylaşımı için kullanılır. Gruplar ve kanallar sayesinde geniş bir topluluğa hitap eder.

-Zoom: Sesli ve görüntülü toplantılar için yaygın olarak kullanılır. Toplantılar dışında sohbet ve dosya paylaşımı özellikleri de bulunur.

-Guilded: Oyun toplulukları için tasarlanmış bir platformdur. Discord'a oldukça benzer özellikler sunar, ancak özellikle oyun içi takımlar ve klanlar için optimize edilmiştir

Kaynak: Eren DEMİRTÜRK
Discord Erişim engeli Skype