RTÜK'ten Gündüz Kuşağı Programları için yeni karar

Üst Kurul, vatandaşların en çok şikayet ettiği yapımlardan olan Gündüz Kuşağı Programları hakkında “Etik İlke Kararları” aldı.

RTÜK'ten Gündüz Kuşağı Programları için yeni karar

RTÜK, aile yapısını zedeleyen konuların yayınlarda yer alması ve adli vakaların kontrolsüz şekilde işlenmesi üzerine gündüz kuşağı programlarına yönelik yeni önlemler aldı.

ŞİKAYETLER ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Çocukların izleme saatlerinde yayınlanan şiddet ve uygunsuz içeriklere dair yapılan şikayetler sonrasında RTÜK, Gündüz Kuşağı Programları Yayın Etik İlkeleri'ni kabul etti.

AĞIR YAPTIRIMLAR ÖNGÖRÜLÜYOR

RTÜK, bu programlarda suç unsurları barındıran içeriklerin tespit edilmesi durumunda sıkı bir takip başlatacak. Etik ilkelere uymayan programlara karşı ciddi yaptırımlar uygulanacak.

ETİK İLKELERDE YER ALAN MADDELER

Belirlenen etik ilkeler, özel hayatın gizliliğine saygı, psikolojik şiddetin önlenmesi ve çocukların korunmasına dair önemli maddeler içermektedir. Yayınlarda cinsellikle ilgili hassas konuların dikkatli işlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

RTÜK BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu ilkelerin aile, çocuk ve kadınların korunmasını hedeflediğini belirtti.

Kaynak: İHA
Ebubekir Şahin RTÜK Gündüz kuşağı programları