Satışlarda artış yaşandı: Hedef tabancasında 'Dikeç' etkisi!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde havalı hedef tabancası üreten firma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşıyla atıcılıkta Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç'in gündem olan duruşu sonrası gelen talepler dolayısıyla üretiminde patlama yaşadı.

Satışlarda artış yaşandı: Hedef tabancasında 'Dikeç' etkisi!
Satışlar arttı: Hedef tabancasında 'Dikeç' etkisi!

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 2019'dan beri havalı hedef tabancası üretimi yapan firma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç'in viral olan pozunun ardından gelen talepler üzerine üretim kapasitesini artırdı.

"YUSUF DİKEÇ'İN KULLANDIĞI TABANCA..."

Olimpiyatlardan sonra üretimini yüzde 20 artıran firmanın Müdürü Okan Şanal, AA muhabirine imalatları hakkında, "Artık daha fazla insan bu tabancayı sormaya başladı. Bunu sporcular ve atıcılık kulüpleri kullanıyor. İlerleyen dönemde ürünü geliştirip olimpiyat atıcılığı seviyesine çıkaracağız. İnşallah olimpiyatlarda ürünümüz kullanılacak. Olimpiyatlardan sonra Dikeç'in görsellerini atanlar, 'Yusuf Dikeç'in kullandığı tabanca bu muydu, ondan istiyorum.' diyenler oldu.

Olimpiyatlardaki tabancayla çok büyük farklar yok. Ürünümüz, basınç dengeleme hassasiyeti stabil atış imkanı veriyor. Hem ahşap hem plastik kabza modelimiz var. Plastik modelimiz uzayabiliyor. Yarı bir mini tüfeğe dönüşüyor. Teknik özellikleri yüksek. Yıl sonu 10 bin üretim rakamına ulaşacağız" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: AA
Şevval İlayda Tarhan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Yusuf Dikeç