Sendika temsilcileri, işçiler ve Filistin için bir arada!

İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırımı devam ederken birçok kurum ve kuruluş tarafından da protestolar gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Sendika temsilcileri, işçiler ve Filistin için bir arada!
Kocaeli Haber - Sendika temsilcileri işçiler ve Filistin için bir arada!

Nakliyat İş tarafından Filistin için düzenlenen eylemde 'Katil ABD-Siyonist İsrail Filistin’deki Katliamlarının Hesabını Verecek!' 'Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın Halkların Kardeşliği!' yazılı pankartlar, DSF, Nakliyat-İş ve Filistin bayrakları taşındı. Eyleme Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yöneticileri, Nakliyat Ambarlarından işyeri temsilcileri, işçiler, Polonez İşçileri ve Birleşik Metal İş Sendikası yönetici ve temsilcileri katıldı.

Sendika temsilcileri, işçiler ve Filistin için bir arada! - Resim : 1

40 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ali Rıza Küçükosmanoğlu eylem esnasında bir açıklama yaparak, Filistin ve Lübnan’da yaşanan katliamları protesto etmek için toplanıldığını 1 yıldan beri, 42 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini ve bu sayının yüzde 70’inin kadın ve çocuk olduğunu ifade etti. Küçükosmanoğlu, İsrail’in Ortadoğu’da ABD Emperyalistlerinin bekçi köpekliğini yaptığını ifade etti. Ortadoğu’nun kan gölüne çevrilmesindeki tek amacın emperyalistlerin kendi çıkarları olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, emperyalistlerin amaçlarının bölgedeki petrol ve doğal kaynaklarına el koymak olduğunu dile getirdi.

Küçükosmanoğlu, sendika olarak da geçmişten bugüne her zaman Filistin halkı ve işçi sınıfıyla
orada bulunan sendikalarla dayanışma içerisinde olduğunu ve bu dayanışmanın her zaman devam
edeceğini ifade etti. Ve sendika olarak bu katliamlara asla sessiz kalmayacaklarını ve direnen
mücadele eden Filistin Halkıyla her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını yineledi.

Sendika temsilcileri, işçiler ve Filistin için bir arada! - Resim : 2

TİCARİ İLİŞKİLER KESİLMELİ

Küçükosmanoğlu; Hükümetin, İsrail ile ekonomik, ticari tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini,
İsrail’i korumak üzere açık tutulan Kürecik ve diğer tüm üslerinde derhal kapatılması gerektiğini ve
NATO’dan çıkılması gerektiğini ifade etti. Küçükosmanoğlu 1 ayda İsrail’e giden gemi sayısının 88
olduğunu, Azerbaycan petrolünün Türkiye’den taşındığını söyledi. İsrail’le siyasi, ticari tüm
ilişkilerin kesilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.

SONUNA KADAR MÜCADELE

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek'te konu hakkında açıklamalarda bulunarak, Filistin halkına yapılan katliamları protesto ettiklerini ve bu katliamlarda hayatını kaybeden tüm insanları saygı ve rahmetle andığını ifade etti. Çeltek; insanlar katledilirken seyirci kalmamak gerektiğini her zaman mücadelenin içerisinde var olmak gerektiğini belirtti. Türkiye’de her geçen gün işçilerin haklarının daha fazla gasp edilmek istendiğine de değinen Çeltek, bu savaşlara karşıda, ülkemizdeki anti-demokratik uygulamalara karşı, örgütlenmenin önündeki engellere mücadele etmekten ve direnmekten başka hiçbir şansımız olmadığını ve bu mücadelenin sonunda kazananın bizler olacağını, işçi sınıfı olacağını ifade etti.

Sendika temsilcileri, işçiler ve Filistin için bir arada! - Resim : 3

81 GÜNLÜK DİRENİŞ

Son olarak da Polonez işçileri adına Engin Gürbüz açıklama yaptı ve mücadelelerine destek olmak için tüm halkı Polonez ürünleri boykot etmeye çağırdı. Gürbüz, 81 gündür devam eden direnişlerinin sonunda kazananın Polonez İşçileri olacağını belirterek sözlerine son verdi.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR
Birleşik Metal iş sendikası Nakliyat-İş Ali Rıza Küçükosmanoğlu