Sosyal destek ödemelerinde rakam belli oldu

Ekonomik olarak zorluk yaşayan bir çok vatandaş için sosyal destek ödemeleri önem arz ediyor. artan fiyat etiketleri ve hayat pahalılığı karşısında sosyal destek ödemelerine zam yapılması da vatandaşların beklentileri arasında yer alıyordu. Beklenen haber geldi.

Sosyal destek ödemelerinde rakam belli oldu

Sosyal destek ödemelerinde %30,98’lik bir artış yaşandı. Memur maaşına paralel olarak yaşanan bu artist sonrası gözler refah payına döndü. 2025 yılı bütçesi beklentileri karşıladı. Geçen yıl olduğu gibi sosyal yönü kuvvetli bir bütçe olarak açıklandı. Geride biraktigimiz yılda sosyal desteklere ayrılan kaynak 497 milyar TL olarak belirlenmişti 2025 yılı itibarıyla bu rakam 651 milyara çıkartıldı. Sosyal destekler bu kapsamda memurlara yapılan maaşla bu kadar arttırılıyor enflasyon hedefine göre %9 ila 11 bandında beklenen artış bu gelişmeyle %31’i bulmuş olacak.

MİLYARLARCA KAYNAK AKTARILDI

2023 yılına oranla bu yıl artış gösteren sosyal sosyal yardım ve destekler için 2025 yılı bütçesine 651 milyar lira kaynak ayrıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya ilişkin "2025 yılında; 65 yaş üstü yaşlılarımız, engellilere bağlanan aylıklar kapsamında 88 milyar lira, Evde bakımına destek amacıyla 70 milyar lira, Engelli vatandaşlarımızın eğitim desteği için 47 milyar lira, Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için 17 milyar lira, Gelir düzeyi düşük vatandaşlarımıza sağlanan elektrik tüketim desteği kapsamında 10 milyar lira, Engelli eğitim taşıma giderleri için 8 milyar lira, Koruyucu aile uygulaması kapsamında yaklaşık 2 milyar lira kaynak ayırdık.." şeklinde konuştu.

Kaynak: KamuSon Haber
Ekonomi Sosyal destek Cevdet Yılmaz