Tahir Büyükakın açıkladı: Doğalgazı olan kırsal alan oranı yüzde 70’e yükseldi

Kocaeli'de doğalgaz hizmetinin ulaştığı kırsal alan oranı yüzde 70'e yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bu gelişmenin, şehirden kırsala dönüş eyleminin gerçek bir dönüşüm haline gelmesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Tahir Büyükakın açıkladı: Doğalgazı olan kırsal alan oranı yüzde 70’e yükseldi
Kocaeli Haber- Doğalgazlı köy oranı yüzde 70e yükseldi

Körfez Sevindikli'de düzenlenen bir programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın, tarımın ve üreticilerin rolüne dikkat çekti. “Dünyanın giderek daha karmaşık hale geldiği, potansiyel bir 3. Dünya Savaşı ve su savaşlarının yaşanabileceği bir dönemde, kendi topraklarımızı işleyip, bu alanları koruyarak, bu bilgiyi elinde tutan insanları da buralarda yaşamaya teşvik etmemiz gerektiğini" söyledi.

KIRSAL NÜFUSUN ÖNEMİNİ BELİRTTİ

Tahir Büyükakın, doğalgaz altyapısının güçlendirilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu bölgelere doğalgaz getirmenin temel amacı, burada yaşayanların bu alanlarda kalmasını sağlamak. Şehirden kırsala dönüşün gerçekçi olabilmesi için gerekli altyapının oluşturulması gerekiyor. Günümüz koşullarında kırsal bölgelerde doğalgazın bulunması şart. Burada yaşayanların şehre kolay ulaşım sağlaması, aile üyelerinin şehirde çalışırken buralardan ayrılmadan işine gidip gelmesi için düzgün yollar yapılması şart.

'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ'

Ayrıca, düzenli bir toplu taşıma ağı da oluşturulmalı. Doğalgazla birlikte bu konularda da çalışmalar yapıyoruz. Önceden günde iki kez hizmet veren köy otobüs seferlerimizi düzenli hale getirdik. Bu işin maliyetini de tamamen üstleniyoruz ve yıllık 150 milyon TL gibi bir kaynak ayrılmış durumda. Yollarımız tamamlandı ve doğalgaz hizmeti alan köy sayımız da yüzde 70’e ulaştı. Bu adımları, şehirden kırsala dönüş sürecinin gerçek bir dönüşüm olmasını sağlamak için atıyoruz. Bu bölgelerin geleceği açısından kritik öneme sahip projeleri hayata geçiriyoruz. Beş yıl içinde üreticilere 1 milyar TL doğrudan destek sağlarken, bu desteğin etkin olmasını sağlamak için dolaylı birçok faaliyetle de sürdürülebilirliği desteklemeye devam ediyoruz."

Kaynak: İHA
Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez Sevindikli