Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu destekler doğrultusunda bu yıl TEKNOFEST'e katılan Kılavuz Teknoloji Merkezi takımları, havada, karada ve suda birincilikler kazanarak TEKNOFEST tarihine adlarını altın harflerle yazdırdı.

Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak
Kocaeli Haber- Tahir Büyükakın TEKNOFEST gençlerle buluştu

TEKNOFEST 2024'te 11 teknoloji takımı Türkiye birinciliği elde ederken, 9 takım da çeşitli kategorilerde ödül aldı. Başarılarıyla dikkat çeken Kocaeli'li gençlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Gençlerimizin projelerine sağladığımız desteğin bu denli etkili sonuçlar vermesi bizi gururlandırıyor. Kocaeli’nin gençleri, Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişiminde öncü olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

TAKIMLARA ÖDÜLLERİ SUNULDU

TEKNOFEST yarışmasında elde edilen başarıların ardından teknoloji takımları için Maide Restoran’da bir ödül töreni gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve teknoloji takımlarının üyeleri katıldı. TEKNOFEST 2024'te çeşitli kategorilerde başarı gösteren takımlara ödülleri takdim edildi.

"GENÇLERİMİZE OLAN GÜVENİMİZ TAM"

"TEKNOFEST’te önemli bir başarıya imza atan teknoloji takımlarını içtenlikle tebrik ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın, "Gençlerimizin geliştirdiği projelere sağladığımız desteğin bu kadar parlak sonuçlar vermesi bizi gururlandırıyor. Şehrimizin ve ülkemizin adını başarıyla duyuran bu gençlerin, gelecekte de birçok başarılı projeye imza atacaklarına olan inancımız tam. Büyükşehir olarak gençlerimizin projelerine her zaman destek vermeye ve Milli Teknoloji Hamlesi'ni güçlendirmeye kararlıyız. Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde, siz gençlere ihtiyacımız var. Emeklerimiz bu amaç içindir. Bir medeniyet inşa ediyoruz ve sizin bu inşaya katkılarınız çok değerli. Siz başarırsanız, yarın Türkiye daha güçlü bir ülke olacak. Kocaeli’nin gençleri Türkiye’nin teknoloji yolculuğunda lider olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

"GELECEĞİMİZ PARLAK"

Programda konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın üniversitemizdeki rolü ve öğrencilere verdiği destek, bizi daha da güçlendiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her türlü imkanı seferber etme çabası içinde. Bu destekler doğrultusunda, gençlerimizin TEKNOFEST’te gösterdiği başarı, geleceğimizin çok parlak olduğunu gösteriyor" dedi.

"TARİHİ BİR BAŞARI KAZANDIK"

KILAVUZ KOUSTECH Takım Kaptanı Yusuf Kaan Çoğalan, "TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması'nda bu yıl tüm görevleri tamamlayarak birinci olduk ve tarihi bir başarı elde ettik. Rekabet etmekte zorlandığımız teknik üniversitelerle, Kılavuz Teknoloji Merkezi sayesinde bu yıl başarıyı elde ettik. Bize sağlanan desteklerin meyvesini birincilikle aldık. Birçok takım, Teknoloji Merkezi Atölyeleri sayesinde başarılar elde etti. Bize bu fırsatı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tahir Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.

"ATÖLYE DESTEKLERİ BİZİ GÜÇLENDİRDİ"

KILAVUZ AURA AUV Takım Kaptanı Altar Hatipoğlu ise konuşmasında, "TEKNOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nda geçmiş yıllarda köklü takımlar hep başarılı olurdu. Ancak Vinsan’daki teknoloji atölyelerindeki destekler sayesinde bu takımlarla yarışabilecek duruma geldik. Önümüzü açan desteklerin sonucunda bu yıl yarışmada birinci olduk ve en özgün yazılım ödülünü kazandık. Bu başarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlar ve güçlü bir takım çalışması sonucunda gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak - Resim : 1

Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak - Resim : 2

Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak - Resim : 3

Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak - Resim : 4

Tahir Büyükakın: Kocaeli’nin Gençleri Teknolojide Lider Olacak - Resim : 5

Kaynak: Haber Bülteni
Tahir Büyükakın TEKNOFEST Maide Restorant