TBMM’nin gündemi MESEM vurgunu! Harun Özgür Yıldızlı; “Bu “Güçlü” kadından parayı kim tahsil edecek?”

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada MESEM projesi kapsamında yapılan yolsuzluklara vurgu yaptı.

TBMM’nin gündemi MESEM vurgunu! Harun Özgür Yıldızlı; “Bu “Güçlü” kadından parayı kim tahsil edecek?”
TBMM’nin gündemi MESEM vurgunu: Bu “Güçlü” kadından parayı kim tahsil edecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, 2023 yılında kurulan Kocaeli Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Tuğba Sarıcan Yıldız’ın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile kısa zaman önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gölcük’teki açılış programında verdiği fotoğrafı meclis kürsüsünden göstererek, “Devleti 2 milyon TL dolandıran bu “GÜÇLÜ” kadından parayı tahsil edebilecek olan var mı? Gücünün nerden geldiği gayet açık” dedi.

İHRAÇ EDİLDİLER

Yıldızlı konuşma metninin MESEM ile ilgili kısmında şuifadelere yer verdi;
“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri yüce meclisi saygıyla selamlıyorum. 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum. Değerli milletvekilleri 2.yasama yılımızda MESEM’de yaşanan yolsuzluklarla ilgili bir konuşma yapmıştım. Sürecin devamında İzmit Atatürk Meslek ve Teknik Lisesi müdür ve müdür yardımcısı meslekten ihraç edildi.

AÇIKLAMA DUYMADIM

Yaklaşık 1000firmaya MESEM projesi kapsamında 22500 hayali çırak kaydedilmişti. Bu büyük organizasyonu sadece bu iki müdür ve müdür yardımcısının yaptığını düşünmek inandırıcı değil. Bu büyük organizasyonun arkasında daha büyük güçlerin olduğu gayet açıktır. Bu konu hakkında bakanlıktan henüz bir açıklama duyamadık.

KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR

Kocaeli’ne 2 yıl önce gelmiş, 2023 yılında Güçlü Kadınlar Derneğini kurmuş, danışmanlık firması sahibi bir hanımefendi MESEM projesi kapsamında devletten 2 milyon TL civarında bir ödeme alıyor. Yolsuzluk ortaya çıktıktan sonra devlete yasal faizi ile ödemesi gerek 4,8 milyon TL tutarındaki para ile ilgili ise kimseden ses çıkmıyor. Bu hanımefendi bu parayı öder mi onu hiç bilemiyoruz.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DER GİBİ…

Sayın cumhurbaşkanı bir program için Kocaeli’ye geliyor, bu hanımefendi elini kolunu sallayarak A protokolde yerini alıyor. MESEM projesinin bir numaralı muhatabı olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile poz verip sosyal medya hesabından adeta bana bir şey olmaz der gibi paylaşıyor. Güçlü Kadınlar Derneği Kurucusu bu hanımefendinin gücünü nerden aldığı belli oluyor. Bu parayı kim tahsil edecek bu hanımefendiden sayın bakan yardımcım?

SOYGUN

Birazdan sayın bakan yardımcıma bizim ulaştığımız yaklaşık 100 firmanın bilgilerini vereceğim. Bunlar tabiki bizde olanlar, kim bilir kaç tane daha var. Bunlarla ilgili ne işlem yapıldı bugüne kadar, tahsil edilme oranı nedir?
Bu soyguna giden paralar okullarımıza öğrencilerimiz için ulaşım, yemek ve temizlik hizmeti olarak kullanılsaydı kötü mü olurdu? Hani tasarruf tasarruf diyorsunuz ya, nerde tasarruf tedbirleri?”

Kaynak: Murathan Birinci
Kocaeli Güçlü Kadınlar Derneği Tuğba Sarıcan Yıldız MESEM Harun Özgür Yıldızlı