TOKİ Kocaeli'de arsa satacak! Detaylar belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli'de arsa satacak.

TOKİ Kocaeli'de arsa satacak! Detaylar belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli de dahil olmak üzere 35 ilde toplam 303 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa sundu. Başvurular, bugün itibarıyla alınmaya başlanacak ve 31 Ekim tarihine kadar devam edecek.

ARSALARA NASIL SAHİP OLUNUR?

TOKİ tarafından satışa sunulan arsalar; konut, sanayi, ticaret, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ve akaryakıt istasyon alanları gibi çeşitli niteliklere sahip. Alıcılar, 48 ay vadeyle ve yüzde 25 peşinatla bu arsaları satın alabilecek.

FİYAT ARALIKLARI VE TOPLAM ALAN

Satışa sunulan arsaların en düşük fiyatı 131 bin TL olarak belirlenirken, arsaların toplam alanı 2 milyon 882 bin 535 metrekare ve muhammen bedeli ise 13 milyar 553 milyon 938 bin 598 TL olarak tespit edildi.

ALIM SÜRECİ VE MÜZAYEDE DETAYLARI

Başvuruların tamamlanmasının ardından, müzayede ile vatandaşlar satın alacakları arsaları seçme fırsatı bulacaklar.

KOCAELİ’DE DAHİL

Kocaeli’nin de yer aldığı arsalar arasında, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır ve daha birçok il bulunuyor. Kocaeli'deki arsaların detayları, ildeki yatırımcılar için büyük bir fırsat sunuyor.

İHALEYE KATILIM NASIL OLACAK?

İhale, Ankara Bilkent Otel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Katılımcılar, "www.emlakmuzayede.com.tr" adresi üzerinden teklif verebilecekler.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Satışlarla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, "www.toki.gov.tr" adresini ziyaret edebilir veya 0212 608 15 00 numarasını arayarak bilgi edinebilirler. Kocaeli’deki yatırımcılar için bu fırsatları kaçırmamak büyük önem taşıyor.

Kaynak: KamuSon Haber
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kocaeli