Yazar Ferhat Aslan Kocaeli Kitap Fuarı'nda: Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez

14. Kocaeli Kitap Fuarında konuşan Yazar Ferhat Aslan, “Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez" dedi.

Yazar Ferhat Aslan Kocaeli Kitap Fuarı'nda: Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez
Yazar Ferhat Aslan Kocaeli Kitap Fuarı'nda: Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez

Yazar Ferhat Aslan, 14. Kocaeli Kitap Fuarı Süleyman Paşa Salonunda okuyucularıyla buluştu. Davranış bilimleri uzmanı olan Aslan, “Aile içinde çocuk çok önemli. Ailenin her şeyi çocuk oluyor. Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez” dedi. Başarı ve Motivasyon konulu söyleşiyle okuyucularıyla bir araya gelen Aslan, “Çocukların hayatında aile çok önemli. Aile içinde çocuk çok önemli. Ailenin her şeyi çocuk oluyor. Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez. 4-5 yaşına kadar anne ve babanın yeri çok önemli. 10 yaşına kadar çocuğunu güzel eğitirseniz o çocuğa hiçbir şey olmaz. 10 yaşına kadar ailenin verebileceği eğitim önemli” ifadesini kullandı.

Yazar Ferhat Aslan Kocaeli Kitap Fuarı'nda: Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez - Resim : 1

4 YAŞINA KADAR ÇOCUKLA AİLE İLGİLENMELİ

Çocukların arabadan, evden işten önce sağlam bir aileye ihtiyacı olduğunu ifade eden Aslan, “Her çocuğun hayatta örnek aldığı ilk kişileri aileleridir. Anne ve baba çocuklarına şefkat göstermeli. Annelerin göstereceği şefkat çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Çocuğun zihinsel bir duvarı yok ama günlük yaşamdan dolayı ailelerin zihinsel duvarı oluyor. Bu zihinsel duvarı çocuğa yansıtmamalı. Bazı aileler yardımcılara veya aile büyüklerine çocuklarını küçük yaşta baktırabiliyor. Mümkünse çocukla 4 yaşına kadar ailelerin ilgilenmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Yazar Ferhat Aslan Kocaeli Kitap Fuarı'nda: Ailenin verebileceği eğitimi hiçbir okul kurum veremez - Resim : 2

BABA, ANNEDEN SONRA YOL GÖSTERİCİDİR

Annelerin çocuk yetiştirmede önemli görevleri olduğunu belirten Aslan, “Annelere karışmayın. Anneler çocukların temelini atıyor. Aile eğitimindeki sıvayı anneler atıyor. O sıva 5 yaşına kadar doğru atılmazsa çocuk zarar görüyor. Baba bu yaşına kadar ne yapacak. Annenin arkasında duracak. Anneden kopacak çocuğun yöneleceği yer babadır. 5 yaşından itibaren babanın yanında olacak çocuk. Bundan sonra baba çocuğuna yol gösterici olacaktır. Anneden sevgi görmeyen bir kız anne olduğunda çocuğuna sevgi gösteremez tapar. Bu çocuğu özgüvensiz hale getirir. Gençliğinde ayakkabılarını bağlayamayan çocuklar oluyor. Bunlarda suç annenin çocuğu zamanında bırakmamasıdır” dedi.

Kaynak: BÜLTEN
Kocaeli Kitap Fuarı Kocaeli Ferhat Aslan