Yeni vergi teklifi 2025'e ertelendi!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınması düzenlenmesinin ertelendiğini duyurdu.

Yeni vergi teklifi 2025'e ertelendi!

Savunma sanayiine ilişkin yeni düzenlemeler için Meclis’te düğmeye basıldı. 100 bin liranın üzerindeki kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayi payı alınmasını öngören kanun teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanmıştı. Ancak, son gelişmelerle birlikte görüşmelerin ertelendiği duyuruldu.

2025 YILINA BIRAKILDI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayi destekleme fonu görüşmelerinin askıya alındığını açıkladı. Güler, teklifin daha detaylı incelenmesi gerektiğini belirterek, “Yasa teklifi 2025 yılına bırakıldı,” dedi.

DAHA DETAYLI İNCELEME YAPILACAK

Abdullah Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ertelendi diyebiliriz. Detaylı inceleme yapacağız. Bütçeyi göreceğiz ve 2025 bütçesindeki diğer ihtiyaç kalemlerini daha titiz bir şekilde inceleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da konunun dikkatlice ele alınması talimatını vermişti. İnşallah aralık sonu itibarıyla bütçe tamamlandıktan sonra bu konuyu yeniden değerlendireceğiz,” ifadelerini kullandı.

KANUN TEKLİFİNİN İÇERİĞİ

Kanun teklifinde, 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınması, gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750'şer lira, tapu işlemlerinden ise 375 lira kesinti yapılması önerileri yer alıyor. Ayrıca, sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci el araç alım satımında bin 500 lira, diğer işlemlerden ise 75 lira alınması öngörülüyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Kredi kartı Savunma sanayi Abdullah Güler