Zeytinyağı yerine bakın ne kullanmışlar!

Gıdada taklit-tağşiş, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine yenileri eklendi. İşte detaylar...

Zeytinyağı yerine bakın ne kullanmışlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla taklit ve tağşiş ürünlerle mücadele için önemli bir adım attı. Sağlığı tehlikeye atabilecek gıda maddelerinin listesini yayımlamaya başladı.

ZEYTİNYAĞI VE PILİÇ SUCUKTA İHLALLER TESPİT EDİLDİ

Son denetimlerde zeytinyağı yerine kullanımına izin verilmeyen maddelerin kullanıldığı belirlendi. Ayrıca piliç sucukta baş eti ve kekikte yabancı maddelere rastlandı.

ÜRÜN İFŞALARI SÜREKLİLİK KAZANIYOR

Taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesine her gün yenileri eklenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için denetimlerini sürdürüyor. Yeni güncellemelerle birlikte, birçok ürün ve üretici kamuoyuna duyuruluyor.

LABORATUVAR TESTLERİYLE DENETİM

Bakanlık, denetimlerde alınan örnekleri laboratuvar ortamında test ederek, ürünlerin içeriğini analiz ediyor. Bu sayede sahte ürünlerin tespiti daha etkin bir şekilde gerçekleştiriliyor.

SAHTECİLİK TEHLİKESİ ARTIYOR

Gıda sektöründe sahtecilik olaylarının artış göstermesi dikkat çekiyor. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi birçok üründe taklit ve tağşiş vakalarına sıkça rastlanıyor. Fiyat, tat, renk veya koku gibi unsurlardan şüphelenilen ürünlerden kaçınılması, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Şüpheli ürünler için ALO 174 hattı aranarak ihbar yapılması öneriliyor.

Kaynak: www.bigpara.hurriyet.com.tr
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda boyası sucuk