Zinnur Büyükgöz: “Gebze’de hiçbir hayvan ötenazi ile öldürülmedi!”

Gebze Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi hakkında Nokta Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Hayvanların hiçbirinde ötenazi yok. Bu hayvanlarda ötenazi olmadığına dair raporlarımızı da sunduk.” dedi.

Zinnur Büyükgöz: “Gebze’de hiçbir hayvan ötenazi ile öldürülmedi!”

Geçtiğimiz Cuma günü Gebze Belediyesi’ne ait olduğu bilinen Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ndeki çöp konteynerleri içerisinde bulunan yaklaşık 50 sokak hayvanının ölü olarak bulunması Türkiye gündemine oturdu. Hayvanseverlerin sert tepki gösterdiği olay hakkında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Nokta Gazetesi’ne dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gazetemize yapmış olduğu açıklamada Büyükgöz, hayvanların ötenazi ile öldürülmediğinin altını çizerken bugün 15.00’te hayvanseverler ile bir görüşme yapacağını ifade etti.

“HAYVANLARIN HİÇBİRİNDE ÖTENAZİ YOK”

Gazetemize yapmış olduğu açıklamada Büyükgöz şu ifadelere yer verdi: “Öldürüldüğü iddia edilen hayvanların hiçbirinde ötenazi yok. Bu hayvanlarda ötenazi olmadığına dair raporlarımızı da sunduk. Gerekli kurumlara belgelerimizi verdik. Yasallar yollardan hakkımızı arayacağız. 3 gündür bölgede yaralı, tedavi olması gereken hayvanlarımız var. Bu hayvanları tesise sokmuyorlar. Biz de, ‘Madem öyle siz doktor getirin. Bu hayvanları muayene edelim’ diyoruz. Ettirmiyorlar.

“HAYVANLARIMIZI, MAMALARIMIZI ÇALDILAR”

Bizim mevcut tesis içinde bulunan maddi olarak değeri çok yüksek olan hayvanlarımızı da aldılar. Hayvanlarımızı çaldılar. İçeride depolarda bulunan mamalarımızı çaldılar. Bunlarla ilgili hukuki süreçleri başlattık. Yaralı hayvanlarımızı muayene etmeleri noktasında onlarla görüşmeler yapıyoruz. ‘Madem öyle kendi hekimlerinizi getirin’ diyoruz. Cevap yok.

“KAPALI TUTULMASININ KİME FAYDASI VAR?”

Bugün saat 15.00’te onlarla bir görüşme yapacağım. Rehabilitasyon merkezinin yeniden açılması, hayvanların yeniden muayene edilmesi için onlarla görüşmeler yapacağım. Kapalı tutulmasının kime faydası var? Madem öyle sizin hekimleriniz nerede? 3 gündür sokakta yaralı bulunan hayvanlarla ilgili sürecimizi engelliyorlar.

“HİÇBİR HAYVANA ZARAR VERMEDİK”

Biz hiçbir hayvana zarar vermedik. 29 hayvandan 23’ü zaten yaralı. Biz bu hayvanlara müdahale ediyoruz. Cerrahlarımız ameliyat ile operasyon kararı veriyor. Narkoza dayanamayan hayvanlarımız var. Çoklu organ yetmezliği, salgın hastalıklar gibi hastalıklı olan hayvanlar. Altını çizerek söylüyorum. Hiçbir hayvan ötenazi ile öldürülmemiştir.”

Kaynak: Gülşah Yücel Ay
Gebze Belediyesi Köpek katliamı Zinnur Büyükgöz