Zinnur Büyükgöz: İBB, Tuzla sınırından sokak köpeklerini Gebze’ye bırakıyor
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz geçtiğimiz günlerde ölü sokak hayvanları bulunması ile gündeme gelen Gebze Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi hakkında Nokta Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz Cuma günü Gebze Belediyesi’ne ait olduğu bilinen Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ndeki çöp konteynerleri içerisinde bulunan yaklaşık 50 sokak hayvanının ölü olarak bulunması Türkiye gündemine oturdu. Hayvanseverlerin sert tepki gösterdiği olay hakkında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Nokta Gazetesi’ne dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gazetemize yapmış olduğu açıklamada Büyükgöz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzla sınırından Gebze’ye sokak köpekleri bıraktığını iddia etti.
“İBB TUZLA SINIRINDAN SOKAK KÖPEKLERİNİ BİZE BIRAKIYOR”
Gazetemize yapmış olduğu açıklamada Büyükgöz şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla sınırından sokak köpeklerini bize bırakıyor. Biz binlerce sokak köpeğini tedavi ettik, binlerce kısırlaştırma, binlerce ameliyat yaptık. Bunu yapabilecek bir tesisi Gebze’ye inşa ettik. 40 Milyon TL’lik bir bütçe ile bir tesis gerçekleştirdik. Burası bir barınak değil, rehabilitasyon merkezi. Bölgenin en modern rehabilitasyon merkezi.
“SOKAKTA ÖLMÜŞ HAYVANLARI DA TOPLUYORUZ”
Bu tesiste alanında yetkin 5 hekim bulunuyor. Sokak hayvanları ile günlük taramalar yapıyoruz. Bu taramalar sonucunda hasta olan, salgına kapılmış olan, organ yetmezliği bulunan hayvanları topluyoruz. Burada sokakta ölmüş hayvanları da topluyoruz. Bu hayvanlar Cuma günü tesise getiriliyor.
“TRAFİK KAZASINDA ÖLEN KÖPEKLER GETİRİLİYOR”
Burası Kuzey Marmara’da otobanların geçtiği bir bölge. Günlük ortalama 10-11 tane trafik kazasından dolayı ölen köpekler getiriliyor. Balçık bölgesi olarak altını çiziyorum sadece o bölgede 4 bin 800 tane hayvan var. Bir sokak hayvanının ömrü 13 ya da 14 en fazla 20 yıl. Dışarıda hayatını kaybeden hayvan sayısı var. Bunlar Perşembe günü toplanıyor Cuma günü tesise bırakılıyor.
“6 TANESİ AMELİYAT SONRASI HAYATINI KAYBEDİYOR”
Son olarak o gün 100 hayvan toplanıyor. Bunlar tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar. Bu hayvanlardan 6 tanesi yapılan ameliyat sonrası hayatını kaybediyor. Bugün toplumda, ‘ameliyat masasından kalkamadı’ diye bir kavram var. Yeri geliyor insanlarımızı da kaybediyoruz.”