Kocaeli haber - Change çetesine ağır darbe!

Trabzon merkezli 9 ilde change oto operasyonu düzenlendi. Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu illerde gerçekleşen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli haber - Change çetesine ağır darbe!

Trabzon merkezli olarak 9 ilde düzenlenen change oto operasyonunda 26 kişi gözaltına alındı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Kocaeli'nin yanı sıra Giresun, Ordu, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya ve Erzurum'da operasyon gerçekleşti.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamada, ağır hasarlı araçların satın alınarak yurtdışından getirilen araçlarla değiştirerek satıldığı belirtildi. Belgede sahtecilik suçundan başlatılan soruşturma kapsamında değiştirilen 22 aracın Trabzon'da, 2'sinin Girsesun'da, 8'i İstanbul; birer aracın ise Ordu, İzmir, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya ve Erzurum olmak üzere toplam 38 aracın olduğu tespit edildi.

26 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet ekipleri tarafından gerçekleşen operasyonda 17'si Trabzon, 8'i İstanbul ve biri de Kocaeli olmak üzere, 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, bir kişi hakkında da mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

7 TUTUKLU

Trabzon, İstanbul ve Kocaeli'de gözaltına alınan 14 şüpheli ve Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen 5 kişi serbest bırakılırken, 7 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA