Kocaeli haber - "Mavi ambulanslar" bir yılda 48 binden hastayı taşıdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hasta nakil ambulans hizmetinden 2023 yılında 48 bin 490 kişi yararlandı.

Kocaeli haber - "Mavi ambulanslar" bir yılda 48 binden hastayı taşıdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatalak ve yürüyemeyecek durumdaki vatandaşlara sağlamakta olduğu Hasta Nakil Ambulans Hizmeti 2023 yılında 48 bin 490 kişiye hizmet verdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleşen hizmet kapsamında hastalar sağlık kuruluşlarına, oradan da evlerine nakledilmelerini sağlayan hizmet kapsamında vatandaşların 24 saat önceden 153 Büyükşehir Çağrı Merkezi’ni araması yeterli olurken çağrılar komuta merkezinde bulunan hemşireler tarafından değerlendiriliyor.

İL DIŞINDA DA HİZMET VERİYOR

30 mavi ambulans 48 bin 490 hastaya hizmet verirken il içi ve il dışı da hizmet sunuyor. Kocaeli il sınırları içerisinde ücretsiz olup , il dışlarında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile belirtilen fiyat tarifesi uygulanırken; 2023 yılında bin 76 kişiye il dışı hasta nakil hizmeti verildi. Hasta Nakil Ambulans Hizmeti Kocaeli'de farklı etkinliklerde de kullanılıyor. 2023 yılında spor müsabakalarında, çeşitli tatbikatlarda ve yaz döneminde Kandıra sahillerinde 2 bin 142 ek görev hizmeti verdi. 7 gün 24 saat hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetinden faydalanmak için vatandaşların en az 24 saat önceden bildirmeleri gerekiyor.

Kaynak: BÜLTEN