Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden kritik “Maymun Çiçeği” açıklaması!

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde bir hastada görüldüğü iddia edilen maymun çiçeği virüsü vakasına dair Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde bir

Dünyanın şu sıralar yeni korkulu rüyası olan maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasının ardından çeşitli kıta ve ülkelerde görülmeye başladı. Türkiye’de henüz resmi bir vaka tespit edilemezken bugün Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki bir hastada virüsün tespit edildiğinde dair iddiaya Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

KRİTİK AÇIKLAMA

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı resmi açıklamada hastada ‘maymun çiçeği virüsü’ değil, zona ve zona zemininde gelişen yumuşak doku enfeksiyonu olduğunu belirtti. Resmi açıklamanın tamamı şöyle:
Çeşitli medya organlarında yer alan “Kocaeli’de maymun çiçeğinden şüphelenilen hasta karantinaya alındı iddiası” başlıklı haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği görülmüştür.
Basında yer alan habere konu olan hasta; Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup, Zona ve Zona zemininde gelişen yumuşak doku enfeksiyonu tedavisi başlanmıştır. Hasta, iddialarda belirtilerin M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalıkla uyumlu olmadığı anlaşılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”