Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’dan 30 Ağustos mesajı

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz; 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Türk ve Yunan orduları arasında meydana gelen, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından şahsen yönetilen ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için mesaj yayımlayan Korkmaz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesinin kesin ve kalıcı zafere ulaştığını belirterek, 30 Ağustos’un Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

KAHRAMANLIK DESTANI

30 Ağustos’un; Aziz Türk Milleti’nin topraklarını, vatanını korumak uğruna gösterdiği başarı ve kahramanlığının destanı olduğuna dikkat çeken Başkan Korkmaz; tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatıdır dedi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Başkan Korkmaz ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 101 yıl önce başlattığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanmış, Türk milleti büyük bir zafer elde etmiştir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahraman ordumuz, vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmış ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir.30 Ağustos, her zorlukta birlik ve beraberlik ruhu ile hareket eden, vatanına, bayrağına bağlı Aziz Türk milletinin ortak değeri, var oluş öyküsü, ümidi tükenmiş binlerce insanın tüm dünyaya başkaldırışıdır. 30 Ağustos; milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlememize, güçlü bir Türkiye inşasına vesile olan anlamlı bir gündür. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyor, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum” ifadelerini kullandı.