Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kent Konseyi’nden 3 önemli proje 

Kocaeli Kent Konseyi, kent adında hayata geçirecekleri üç önemli projeyi basın mensuplarıyla bir araya gelerek kamuoyu ile paylaştı.

Kocaeli Kent Konseyi, kent

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Can Dostum Projesi, İnşaat Mühendisleri Odası ile ortak yürütülen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışma ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine yönelik barınma desteği projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Kocaeli Kent Konseyi, kent adında hayata geçirecekleri üç önemli projeyi basın mensuplarıyla bir araya gelerek kamuoyu ile paylaştı. Sekapark’ta bulunan Maide Kafe’de gerçekleştirilen programa Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’ın yanı sıra Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanvekili İbrahim Kabak, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Çelikbilek, Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Başaran, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Ali Ekber İncesu, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Emekli Meclis Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar katıldı. 

KOCAELİ TARİH VE KÜLTÜR KENTİDİR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, “Kentimizde önemli sorunlar var. Bu anlamda en büyük şansımız Büyükşehir Belediye Başkanımız. Sivil inisiyatifi çok önemsiyor kendisi. YEDEP projelerimiz bu açıdan büyük bir katkı sağlıyor. Kocaeli, küçük bir Türkiye. Her ilden göç alan ve yoğun bir hemşeri derneğinin bulunduğu bir kent. Kentlilik bilincini oluşturmak da bizim gibi gönüllü topluluklara düşüyor. Kocaeli, sanayi şehir olarak bilinse de bir tarih ve kültür kentidir. Bu kentin daha fazla değerini bilmek ve kent bilincini oluşturmak asli görevimiz. Engelli meclisimizin deprem arama kurtarma ile ilgili projesini anlatacağız. İnşaat Mühendisleri Odası’nın kentsel dönüşüm çalışmaları ortaya konacak” dedi. 
Kiraların fahiş fiyat artışları sonucu bizler de bir çalışma yapıyoruz
Korkmaz, “Bir diğer konumuz üniversitelilerimizi kentimizle buluşturmak. Geleceğimiz olan bu nesle barınma anlamında sahip çıkmalıyız. Kiraların fahiş fiyat artışları sonucu bizler de bir çalışma yapıyoruz. Bütün kentin bu soruna sahip çıkması lazım. Öğrencilerin kiralarının makul seviyelerde tutulması, başta ev sahipleri olmak üzere hepimize görev düşüyor. Bu gençlerimize destek olalım ve sahip çıkalım. 17 Ağustos’ta vefat eden deprem şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum. Çok kısa bir süre önce asrın felaketini yaşadık. Canla başla yaraları sarmak için kentimizin yöneticileri orada oldu. Deprem bizim gerçeğimiz. Bu konuda hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz acıları maalesef yaşadığımız için şanlıyız gibi görünüyor” dedi.

KAPIMIZDA BİR İSTANBUL DEPREMİ VAR

Korkmaz’ın ardından söz alan Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak, “17 Ağustos’ta üç gün enkaz altında kaldım. Burada bir kent yıkıldı. Enkazdan çıktıktan sonra engelli olarak kalmak yerine sporda başarılar elde ettim. 99 depremi bizlere büyük bir felaketi gösterdi. Ama 6 Şubat’ı görünce daha büyük felaketler varmış dedim. Bu kent, 6 Şubat depreminde yapılması gerekenleri gösterdi. Kentsel dönüşümün çok net bir şekilde yasalaşması gerekiyor. Kapımızda bir İstanbul depremi var. Deprem sonrası arama-kurtarma faaliyetlerinde engelli vatandaşlarımıza destek konusunda Can Dostum projesini hazırladık. Dezavantajlı grupların engelsiz ve depreme dayanıklı hala getirmesini sağlıyoruz. Deprem anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili bilgi vereceğiz. Yaklaşık 200 aile ile başlayıp daha sonra artıracağız. Dezavantajlı grupları depreme hazırlarsak kenti de depreme hazırlamış sayılırız. 30 Ağustos günü de engelsiz deniz festivali düzenliyoruz. Engelleri aşarken onları gülerken göreceğiz. Zafer engeli aşanındır sloganı ile yola çıkacağız” dedi.
99 ÖNCESİ YAPILARIN DAHA ÇOK YIKILDIĞINI GÖRÜYORUZ

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün ise, “Marmara Depremi sonrası alınan önlemleri biliyoruz. 99 öncesi yapıların daha çok yıkıldığını görüyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası ve Büyükşehir Belediyesi ile Dirençli Şehir projesi başlattık. Şehrimizi deprem ve afetlere karşı hazırlamak anlamında çalışma yaptık. Akademik, teknik ve iş birliği anlaşması yaptık. Yapı envanter taraması yaptık. Tüm şehirdeki yapıların güncel durumlarını toparlayarak Büyükşehir Belediyesi’ne bildiriyoruz. Büyükşehir bazında yapılan ilk proje bu. Gayet iyi ilerliyoruz. Tüm arkadaşlarımız sahada. En kısa sürede sonuçlandırıp verileri teslim edeceğiz. Şehirlerimizin daha güvenli tesis edilmesi için önümüzdeki en büyük seçenek kentsel dönüşüm olacaktır. Bu süreci olabildiğince herkesin memnun kalarak tamamlanmasını arzu ederiz. Daha yaşanabilir hayatların kurulması için kentsel dönüşüme ve aldığımız kararlara herkesin katkı vermesini istiyoruz” dedi.

KOLAY BİR BARINMA SAĞLAMAK AMACIMIZ
Kocaeli Emlakçılar Odası Başkan vekili İbrahim Kabak, “Sanayi, turizm, Bir öğrenci kentiyiz. Bu arkadaşlarımıza desteğin verilmesini bekliyoruz. Bu tür programlarla STK’ların hassasiyet göstermesini belirtmek istiyorum” dedi. Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Çelikbilek, “Kentimizde yapılan tüm gençlik ve sosyal alanımızdaki çalışmalara öncelikle kentimize gelen üniversiteli kardeşlerimizi ağırlamak ve kolay bir barınma alanı sağlamak amacımız. Bunun için Kocaeli Emlakçılar Odası ve büyüklerimizle birlikte istişare ederek en azından ev kiralarının kiracıdan değil kiralayanlardan tahsis edilmesi noktasında bir mutabakat vardık” dedi. 
Üç ay boyunca ücretsiz kent kart temin edeceğiz
Son olarak Çelikbilek, “Emlakçılar Odası ile birlikte bunu gerçekleştireceğiz. Gençler geleceğin teminatı olarak bu hususta şehrimize sağlanacak en ufak bir kolaylıkla yüzlerinin güleceğinden şüphemiz yoktur. Ulaşımpark ile görüşerek Kocaeli Üniversitemize ilk binde olan giren kıymetli kardeşlerimize üç ay boyunca ücretsiz kent kart temin edeceğiz. Bizler Gençlik Meclisi olarak kendi alanımızda yaptığımız çalışmalarda gerekli görüşmeleri ve istişareleri yapacağız. Şehrimizi ve üniversitemizi tercih etmiş olan yeni dönem eğitimini sürdürecek olan genç kardeşlerimizle bu yolda beraber yürümek istiyoruz. Ev kiralayanlardan, emlakçılarımızdan bu konu hakkında gerekli kolaylığı sağlamalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.