Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kitap Fuarı rekor kırabilecek mi? Hafta sonu ziyaretçi sayıları açıklandı

Türkiye’nin en önemli kitap fuarlarından birisi olan Kocaeli Kitap Fuarı hafta sonunda yaklaşık 282 bin kitapseveri ağırladı. Elde edilen rakama göre fuar sonunda hedeflenen 1 milyon ziyaretçi rakamına ulaşmak mümkün olabilir.

Türkiye’nin en önemli kitap

Bir yıl boyunca “beklenen” etkinlik olan Kitap Fuarı, bu yıl 5-13 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi ve otopark alanında kurulan çadırlarda gerçekleşiyor. 530 yayın evi, sahaf ve STK’nın katıldığı fuarda bu yıl; 980 panel, söyleşi ve imza etkinliği düzenlenecek.

FUARIN TEMASI

Kitap Fuarı’nın bu yılki teması ise; dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan acı ve zulme dikkat çekmek amacıyla, “Savaşın ve Acının Edebiyatı” olarak belirlendi. Prof. Dr. Sadettin Ökten’in onur konuğu olduğu Kitap Fuarı’nın bu yılki hedefi ise 1 milyon ziyaretçi olarak belirlendi.

REKOR KIRILABİLİR

Kağıttan Dünyaların Keşfi’ne çıkan çok sayıda vatandaş ise ilk günden itibaren Kitap Fuarı’na adeta koşarak geldi. Kocaeli Kongre Merkezi’nin ana salonu ve çadırlar ilgi nedeniyle dolup taştı. Ayrıca ilk günden itibaren bir kitap fuarı klasiği olan söyleşi ve imza etkinlikleri de başladı. Edebiyat, tarih, fikir, medya, siyaset ve sanat dünyasının önemli yazarları okurlarıyla buluşmaya başladı. Sevdikleri yazar ve sanatçıları dinlemek için gelenler salonları doldururken, imza alanlarında ise uzun kuyruklar oluştu. Kitap Fuarının ilk 2 gününde yaklaşık 282 bin kitapsever fuarı ziyaret etti.