Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kitap Fuarı’nda banka yayınevleri bile indirim yapamadı! Okurlar üzgün

Kocaeli’nin en prestijli organizasyonlarından birisi olan Kocaeli Kitap Fuarı’nın 14’üncüsü düzenleniyor. Kitap Fuarı’na katılanların ana gündemi kitap fiyatları olurken, bazı aksaklıklar ise gözlerden kaçmıyor.

Kocaeli’nin en prestijli organizasyonlarından

Kocaeli Kitap Fuarı 14. kez kapılarını açtı. İlk iki günde hafta sonu 282 bin kitapsever fuarı ziyaret etti. Fuarın bu yılki teması “Savaşın ve Acının Edebiyatı” olarak belirlenirken, onur konuğu Prof. Dr. Saadettin Ökten oldu.

HEM VATANDAŞ HEM DE YAYINEVLERİ ETKİLENDİ

Türkiye’nin içinden geçtiği uzun dönemli ekonomik kriz okurların ceplerine doğrudan yansırken, yayınevleri de bu durumdan doğrudan etkilendi. Kapıların açılmasıyla birlikte Kocaelililerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarında en dikkat çeken konuların başında elbette yayınevlerinin fiyat politikaları oldu.

İNTERNET HER TÜRLÜ DAHA UCUZ

Özellikle bankalara ait yayınevlerinden Yapı Kredi Kültür Yayınları ve İş Bankası Kültür Yayınları belirlediği indirim oranıyla hayal kırıklığı yarattı. İki banka kuruluşunun da belirlediği indirim oranı %25 olurken, okurların çoğu aynı kitapları internette daha ucuza bulabildiklerini belirtirken önemli bir soru yönelttiler, “Madem internetten daha ucuza alabiliyoruz, Kocaeli’ye neden geldiniz?”

Okurların en çok tercih ettiği yayınevlerinden birisi olan Can Yayınları %20, sosyal bilimler alanında yaptığı yayınlarla öne çıkan İletişim %25, Metis Yayınevi ise %25 indirim oranında kaldı.

Bazı yayınevlerinin indirim oranları:
Metis Yayınları, 25
Yapi Kredi, 25
Kronik Yayınları, 30
İnsan Yayınları, 20
Can Yayınları, 20
Dergâh Yayınları, 30 35
Timaş Yayınları, 30
Kırmızı Kedi Yayınları, 20
İletişim Yayınları, 20
Ketebe Yayınları, 35
Sel Yayınları, 20
Ötüken Neşriyat, 30

HAVALANDIRMA SORUNU

Vatandaşların ve sahafların ise en büyük sorunu yayınevlerinin olduğu bölgede değil, çadır olarak inşa edilen sahafların ve sivil toplum kuruluşlarının olduğu yerde. Genel olarak sahaflara ayrılan bu bölge havasız ve nemli bir şekilde kötü bir gezinti imkânı sunuyor. Vatandaşların çoğu bu alana girdiği gibi geri çıkıyor, içeride dolaşmayı tercih edenlerse havasızlıktan şikayetçi.