Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Ormanya Giriş Ücreti, Açılış ve Kapanış Saatleri

Kocaeli’nin en eğlenceli imkanlarından biri olan Ormanya, tüm yaş grupları için farklı aktiviteler sunuyor. Aileler, arkadaş grupları, sevgililer ve yalnız gezginler için farklı imkanları bulunan Ormanya, özellikle hafta sonları çok popüler.

Kocaeli’nin en eğlenceli imkanlarından

Kocaeli’nde bulunan Ormanya birçok özelliği ile dikkat çeken özel bir alandır. Bu alanda birbirinden farklı imkanlar hem Kocaeli halkı hem de gezginler için hazırlanmıştır. İmkanlardan gönül rahatlığı ile yararlanırken bir yandan da şehirden kaçılmasını sağlar. Doğada sakin vakit geçirmek isteyenler için uygun olan Ormanya, özellikle çocuklu aileler tarafından sık sık tercih edilir.

Doğal yaşam parkı olarak da bilinen Kocaeli Ormanya, 15 farklı departman ile hizmetlerine devam eder. Doğadan farklı yöntemler ile yararlanılmasını ve doğa ile tanışılmasını sağlayan Ormanya, bu sebep ile son derece değerlidir. Ormanya 2018 yılında açılmıştır ve tam 5 yıldır faaliyetlerini geliştirerek varlığını korumaya devam etmektedir.

Kocaeli Ormanya Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kocaeli’nde yer alan Ormanya’ya giriş ücreti bulunmamaktadır. Ormanya’ya girmek için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek olmasa da içeride yer alan imkanlar için ödeme yapılması gerekebilir. Kır lokantasında yer alan yemekler ve ikramlar ücretlidir. Çocuklar için özel aktivite, eğitim ve programlar düzenlendiğinde bunlar için de ödeme yapılması gerekebilir. Ancak Ormanya’ya giriş yapmak için herhangi bir ödeme yapılmaz.

Kocaeli Ormanya Saat Kaçta Açılır?

Ormanya’nın açılış saatleri mevsimlere ve dönemsel şartlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Doğal Yaşam Parkı içerisinde vakit geçirmek ve imkanlardan yararlanmak isteyenler kış aylarında 09.00 itibari ile Ormanya’yı ziyaret edebilir. Hafta içi günlerde ve hafta sonlarında açılış saati henüz değişmemiş olan Ormanya, haftanın her günü 09.00 itibari ile açılmaktadır.

Bu saat itibari ile Ormanya’ya giriş yapılabilir. Ormanya’nın içerisinde yer alan diğer tesis ve aktiviteler için ise bağımsız saatler belirlenebilmektedir. Özellikle randevu gerektiren hizmetlerden yararlanılacağı zaman mutlaka saat bilgisi için yetkililer ile görüşülmesi gerekir.

Kocaeli Ormanya Saat Kaçta Kapanır?

Ormanya haftanın her günü 09.00 itibari ile açılmakta ve 18.00 itibari ile de kapanmaktadır. Açılış saatinde olduğu gibi kapanış saatinde de belirli kıstaslar bulunur. Kış aylarında ve yaz aylarında Ormanya’nın çalışma saatleri değiştirilebilmektedir. Mevcut durumda ise Ormanya’nın saat 18.00 itibari ile kapandığı ve ziyaretçilerin 17.30 itibari ile Ormanya’dan çıkmaları gerektiği bilgisi verilmektedir. Kamp alanını kullanan kişiler için belirlenen zaman kısıtlaması ise daha farklıdır. Doğal Yaşam Parkı’nda kamp yapmak isteyenler 18.00 sonrası imkanlardan genellikle yararlanamamaktadır.

Kocaeli Ormanya’da Ne Yapılır?

Kocaeli Ormanya’da yapılabilecek birçok aktivite vardır. Sadece aktivitelere katılmak için değil kamp yapmak, gezmek, trekking yapmak ve şehirden uzaklaşmak için de tercih edilebilir. Kocaeli Ormanya’daki imkanlar arasında şunlar yer alır:

  • Kamp Alanı: Ormanya’da çadır kampı yapılabilir. Şehirden uzaklaşmak ve imkanları olan bir alanda kamp yapmak isteyenler buradaki özel kamp bölgesini tercih edebilir.
  • Orman Kütüphanesi: Özellikle çocuklara yönelik olan bu bölümde vakit geçirilebilir. Dingin vakit geçirmek ve doğa içerisindeki kütüphanenin tadını çıkarmak mümkün.
  • Kır Lokantası: Ormanya’nın eşsiz imkanlarından biri de kır lokantasıdır. Oksijeni bol bu bölgede acıkan kişiler lokantadaki eşsiz tatları tercih edebilir.
  • Çocuk Hayvan Çiftliği: Hayvan çiftliğinde yer alan hayvanlar ile tanışılması ve onlar ile vakit geçirilmesi mümkündür. Özellikle çocuklar için uygun birçok aktivite vardır.

Ormanya içerisinde yer alan Hobbit evleri, gezi parkuru, yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, inceleme ve gözlem alanlarının her biri dikkat çekici özelliklere sahiptir.