Kocaeli Şehir Hastanesi'ne heyet mi gönderildi?

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hastaların ameliyat sırasında vücutlarında yanık oluştuğu ve birkaç hastanın da hayatını kaybettiği iddiası Kocaeli'de ses getirmişti.

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne heyet mi gönderildi?

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde meydana gelen ameliyat yanıkları olayı, Kocaeli Tabip Odası'nın dün düzenlediği basın toplantısıyla ele alındı. Oda Genel Sekreteri Mehtap Yılmaz Maçkalı liderliğindeki toplantıya, oda üyesi bir grup hekim de katılırken, iddialarla ilgili çelişkili açıklamalar dikkat çekti. Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Mehtap Yılmaz Maçkalı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"ÇAĞRIMIZA YANIT ALAMADIK"

Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Mehtap Yılmaz Maçkalı, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde ameliyathanelerde yaşandığı iddia edilen yanıkların gündemlerini meşgul ettiğini ifade etti. 4 Kasım 2023 tarihinde ortaya çıkan haberler üzerine, hastane yetkililerinden detaylı bilgi talep ettiklerini ancak çağrılarına henüz bir yanıt alamadıklarını belirtti.

"TÜBİTAK HEYETİ İNCELEME YAPTI"

Toplantıda, Kocaeli Tabip Odası'nın yazılı başvurusuna yanıt alınamaması nedeniyle 13 Kasım 2023'te yeniden bir yazı gönderildiği ve bu yazıda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yetkililerini içeren bir heyetin Kocaeli Şehir Hastanesi'nde inceleme yaptığı bilgisine ulaştıkları ifade edildi. Maçkalı, bazı ameliyathanelerde tıbbi cihazlara elektrik sağlayan sistemde sorunlar belirlendiği konusunda TÜBİTAK heyetinin rapor sunduğunu aktardı.

'KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALI'

Basın toplantısında, inceleme sonuçlarının şeffaf bir şekilde paylaşılması gerekliliği vurgulanarak, hastane çalışanları ve mağdur olan vatandaşların yaşadığı endişelere dikkat çekildi. Sağlık hakkına erişim sorunları ve hekimlerin çekingen davranışları gibi konuların kamuoyu ile paylaşılması gerekliliği vurgulanarak, Kocaeli Tabip Odası'nın çağrısı tekrarlandı.

"GEREKLİ İŞLEMLER YAPILMALI"

Son olarak, Kocaeli Tabip Odası'nın Anayasa'nın 135. maddesinden aldığı yetki ve sorumluluklar doğrultusunda, gereken işlemlerin yapılması ve sorumluların belirlenmesi çağrısı yapıldı. Sağlık hakkına duyulan saygı ve güvenin sağlanması adına şeffaf bir bilgilendirme talep edilirken, konuda gereken adımların atılmaması durumunda ilgili ve yetkililerin sorumluluğunun sonuç doğuracağı ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ