Kocaeli Şehir Hastanesine yeni başhekim yardımcısı

Kocaeli Şehir Hastanesi yönetim ekibine yeni bir atama gerçekleştirildi. Kardiyoloji ve İleri Kardiyak Görüntüleme Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demirkıran Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcılığına atandı.

Kocaeli Şehir Hastanesine yeni başhekim yardımcısı

Kardiyoloji ve İleri Kardiyak Görüntüleme Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demirkıran Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcılığına atanarak yeni görevine başladı. Kardiyoloji ve İleri Kardiyak Görüntüleme (Kalp Manyetik Rezonans ve Bilgisayarlı Tomografi) konusunda yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda ödül almış Demirkıran ayrıca saygın uluslararası bilimsel dergilerde hakem olarak görev yapıyor.

DOÇ. AHMET DEMİRKIRAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Uzmanlık eğitimini yine aynı üniversitenin Kardiyoloji Anabilim Dalında tamamladı.

Daha sonra Amsterdam Üniversitesi Hastanelerinde kalp manyetik rezonans (MR) görüntülemesi ve bilgisayarlı tomografi (BT) alanlarında ileri düzeyde uzmanlık eğitimi aldı.

Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC/EACVI) tarafından en yüksek seviyede akreditasyona sahip.

Amsterdam Üniversitesi Hastanelerinde 6 yıl süresince aktif bir şekilde çalıştı ve bu süre zarfında Kalp MR ve BT alanlarında küresel ölçekte önemli bilimsel katkılarda bulundu.

Ayrıca önde gelen ulusal ve uluslararası konferanslarda davetli konuşmacı olarak yer aldı, bilimsel oturumlara başkanlık etti.

Yenilikçi çalışmaları ve katkıları nedeniyle prestijli Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC/EACVI) Araştırma Ödülüne layık görüldü.

Ayrıca TÜBİTAK ve Türk Kardiyoloji Derneği tarafından verilen Araştırma Destek Ödüllerini aldı.

Akademik çalışmaları, 'European Heart Journal' ve 'Circulation' gibi dünya çapında prestije sahip bilimsel dergilerde yayınlandı.

İleri düzeyde İngilizce ve Flemenkçe biliyor.

Amerikan Kardiyak MR Derneği (SCMR) 'Translations' (Çeviriler) Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC/EACVI) 'Scientific Initiatives' (Bilimsel Girişimler) ve 'Education' (Eğitim) Komitelerinde üye olarak aktif çalışmalarda bulunuyor.

Ayrıca saygın uluslararası bilimsel dergilerde hakem olarak görev yapmaktadır.