AK Parti Darıca’da çift aday krizi! Demokrasi var mı yok mu tartışması…

AK Parti Darıca kongresinde genel merkez tarafından aday gösterilen İlçe başkanı Köksal Şakar’ın karşısına Gökmen Hastürk aday çıktı. Hastürk’ün listesinde istifaların olması nedeniyle kabul edilmedi. Bunun üzerine tek liste ile yapıldı. Bu durum ‘demokrasi var mı yok mu’ tartışmasına neden oldu.

AK Parti Darıca’da çift aday krizi! Demokrasi var mı yok mu tartışması…

AK Parti Darıca İlçe kongresi bugün Bağlarbaşı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Genel merkez tarafından aday gösterilen mevcut ilçe başkanı Köksal Şakar’ın karşısına gençlik kolları eski ilçe başkanı Gökmen Hastürk çıktı. Kongre öncesi adaylıktan çekilmesi yönünde salonda ikna edilmeye çalışılan Hastürk geri adım atmadı. Ancak Hastürk’ün listesinde istifalar gerekçe gösterilerek liste divan tarafından kabul edilmedi. Bu durum partide ‘demokrasi var mı yok mu’ tartışmalarına neden oldu.

HASTÜRK: DİK DURUŞUMUZU SERGİLEDİK

Kongre için verdiği liste kabul edilmeyen Gökmen Hastürk, gazetemize yaptığı açıklamada, “Sorun sahada halk ile. Biz de demokratik bir şekilde geldik listemizi verdik. Davamıza yakışır bir hareket yaptık. Sonucunda demokrasinin parti içerisinde ne kadar olduğunu gördük. Biz dik duruşumuzu sergiledik. Bir liste çıkarmamız gerekiyordu. Biz bunları hallettik ama listemize bir bahane bulunacaktı oldu.

“İTİRAZ DİLEKÇEMİZ KABUL EDİLMEDİ”

Sıkıntı yok. Listemizdeki istifayı salonda göremedik. Divandan istedik avukat arkadaşımız bu konuda yardımcı oldu. İstifaya itiraz dilekçesi sunmak istedik kabul edilmedi. İl delegesinin bir tanesinin istifası ile seçimin kabul edilmemesi doğru olmadı. Biz sonuna kadar Darıca’da bize güvenenlere kendimizi ispatladık. Sonuna kadar geldik. Biz Recep Tayyip Erdoğan için ölürüz. Biz onun için her şekilde varız.

“VİCDANIM RAHAT DEĞİL”

Bizlere verilen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu saatten sonrada davamızın arkasında olacağız. Arkadaşlarımız bu konuda arkamızdadır. Sağlamdır. Üzerimize düşeni yaptık kabul edilmemesi noktasını kendileri bilirler. Parti içi demokrasi yok demek istemiyorum. Bunu söylerken vicdanım rahat değil ama maalesef yaşadık. Parti içinde demokrasi istiyoruz. Bize yakıştığı gibi hareket ettik. Kavgaya mahal vermedik.

“KARŞILARINDA OLACAĞIZ”

Arkadaşlarımız ile iştisare yapacağız. Davamız için ne yapacağımızı düşüneceğiz. Genel merkezimizin bu durumdan haberi vardı. İştisareler sonucu buraya geldik. Biz varız, var olduğumuzu gösterdik. Seçilen yönetimin teşkilatımıza uygun hareket etmesini bekliyoruz. Yanlış bir şey görürsek biz karşılarında olacağız. İl koordinatörümüz tarafından bugün burada da uyarıldık. Ama olayı şahsileştirmedik. Bu yarışın içine girdik. Biz de sonunda haklı çıkacağız” dedi.

ŞAHİN TALUS: GENEL MERKEZ TERBİYESİ İLE…

Konu ile ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Şahin Talus açıklamasında, “Genel merkez dahil herkes ile iştisare ediyoruz. Oradaki arkadaşlarımız ile 3-4 defa görüştüm. Biz genel merkezin terbiyesi ile hanımefendilerimize, gençlerimize yer açarız. Sonuçta listenin yapma koşulları vardır. Sonra biz listeyi sunarız.

“NİFAK TOHUMU ATMAK İSTEYENLER”

Yapılan 2 listedeki il delegesi isimler aynıysa ve il delegesi istifa ediyorsa, liste kabul edilmez. Biz kongrelerimiz birlik bereberlik içinde yapıyoruz. Bu kongreleri de birlik beraberlik içinde yapacağız. Kongrelere nifak tohumu atmak isteyenlerin karşısında dimdik duracağım” sözlerine yer verdi.

“TEK LİSTEDE UZLAŞANLAR ANTİDEMOKRATİK Mİ?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise yaptığı açıklamada, “Demokrasi var ya da yok kendinden menkul değerlendirmeler. Çift liste olursa demokrasi var, nasıl bir mantık? Tek listede uzlaşanlar antidemokratik mi oluyor? Demokrasi illa bir itilafın olmasının gerektiği bir sistem mi uzlaşı ile olamaz mı? İnsanlar listelerini veriyorlar. Ama listeye yazılan isimler sonradan istifa ediyor. Huzur kaçsın amaçlı bir durum.

BÜYÜKAKIN: ÇIKARLAR VARSA KAVGA ÇIKAR

İsmi listeye yazılanlar istifa etti. Çift listeli kongrelerde oldu. Salonun tablosu ortada. Çok ciddiye alınacak bir durum değil. Çift listeli seçim olabilir. Ama tek listeyi oluşturmak başarıdır. Kavga övülecek bir şey değil. Uzlaşı övülecek bir şey. İnsanların siyaset yapmak için çıkarları varsa orada çok kavga çıkar. Ama bir dava varsa hesap yoksa kavga çıkmaz. Hesapçı insanların problemleri, demokrasi ile ilgili değil. Demokrasi kisvesi altında ambalajlıyorlar. Burada hesap yok demokrasi var” dedi.

ŞAKAR: GÖKMEN BEY’İ ZİYARET EDEĞİM

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ise konu ile ilgili şunları söyledi: “Demokrasi için illa çift lise şartı yok. Çift listeli kongrelerde yaptık. Burada listenin kapsayıcı olması önemli. Hepsi bizim kardeşimiz. Önümüzdeki süreçte onlarla beraber iştisare edip Darıca için yol yürüeceğiz. Listelerinde bilgisi olmayan isimler vardı onların istifası ile liste geçersiz oldu. Divan böyle kabul etti. Benim arkadaşlarıma karşı ön yargım yok. Bizim teşkilatımıza emek vermiş insanlar hep birlikte yol yürüyeceğiz. Yarın ilk önce Gökmen Bey’i ziyaret edeceğim.”

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya
AK Parti Darıca Köksal Şakar Gökmen Hastürk