Anket sonuçları şaşırttı! Öcalan’ı halk istemiyor

Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün terör ve açılım konulu son anketi çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Anket sonuçları şaşırttı! Öcalan’ı halk istemiyor

Toplum Çalışmaları Enstitüsü, terör ve açılım temalı bir anket gerçekleştirdi. Sonuçlar oldukça dikkat çekti. Anket, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in sosyal medyada uzun süre yankı bulan açıklamalarının ardından yapıldı. Bulgular, MHP ve CHP’de ciddi bir oy kaybını gözler önüne serdi.

MHP OY KAYBETTİ

Açılım sürecine yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Devlet Bahçeli'nin partisi MHP’nin oy oranı yüzde 7,5’e düştü. Geçtiğimiz ay yapılan araştırmada MHP'nin oy oranı yüzde 11,7 iken, bu son anket 4,2 puanlık bir düşüşle, MHP'nin seçmen kitlesinin üçte birinden fazlasını kaybettiğini ortaya koydu.

CHP OYU YÜZDE 17 DÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son anket sonuçlarına göre oy oranını yüzde 26,9 olarak belirledi. Eylül ayındaki araştırmada oy oranı yüzde 32,7 ile en yüksek seviyedeydi. Bu, CHP'nin 5,8 puanlık bir kayıp yaşadığı ve bunun da geçen ayki seçmen kitlesinin yaklaşık yüzde 17,8'ini kaybettiği anlamına geliyor.

ÖCALAN İSTENMİYOR

Anket sonuçlarına göre, halkın yüzde 73,5’i Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşma yapma önerisine karşı çıkıyor. Bahçeli’nin bu konudaki sözlerini destekleyenlerin oranı ise sadece yüzde 18,2 olarak kaydedildi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN “KÜRTLERE VAADİ”NE YÜZDE 19,5 DESTEK

Özgür Özel’in Kürtlere yönelik vaatlerini içeren sözlerine ise yalnızca yüzde 19,5 oranında destek geldi. Karşı çıkanların oranı ise yüzde 73,2 olarak tespit edildi. Bu durum, her iki genel başkanın kendi partilerinde de düşük bir destekle karşılaştığını gösteriyor.

PARTİ İÇİNDE BAHÇELİ VE ÖZEL’E DESTEK YOK

MHP seçmenlerinin yüzde 67,1’i Bahçeli'nin çıkışlarına karşı çıkarken, CHP seçmenlerinin yüzde 70,3’ü de Özgür Özel’in açıklamalarını onaylamadı.

AK PARTİ İLK SIRADA

Adalet ve Kalkınma Partisi kararsız oylar dağıtıldığında oy oranını yüzde 32,1 olarak belirledi ve bu da CHP'den birinciliği geri aldığını gösteriyor.

Kaynak: HALK TV
Özgür Özel Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan