Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, gündeme dair konuları değerlendirdiği bir basın toplantısı gerçekleştiridi.

Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş!
Kocaeli Haber- CHP Kocaeli İlçe Başkanlığı

CHP İlçe Başkanı Gökhan Ercan, düzenlediği toplantıda ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

PROVOKASYON ÇIKIŞI

İlçe Başkanı Ercan'ın yapılan provokasyonlara değinerek başladığı konuşmasında, "Arkadaşlar bugün basın toplantımızın ilk konusu seçimi kazandığımız günden bu yana, İzmit Belediyesi ve Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik yapılan provokasyonlar olacak. Eğer 2019 yılından bu yana yaşananları bir daha bilince çıkarırsak bugün yaşananları ve bundan sonra yaşanacakları daha iyi anlayabileceğimizi umut ediyorum. Buna bir tür hafıza tazeleme diyebiliriz. Çünkü bazı şeyleri kent kamuoyu unutmuş olabilir.

"BAŞKAN SEÇİLDİ"

Bakın CHP’li belediyeler ve Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e karşı yapılan ilk provokasyon ilk seçime çok yakın bir zamanda başlamıştı. Bazı odaklar ki, biz onların kimler olduğunu biliyoruz, “Hatırla” isimli paçavrayı 10 binlerce bastırarak gece vakti dağıttılar. Ama ne oldu? Belediye başkanımız, AK Partili rakibini ciddi bir oy farkıyla geride bırakarak başkan seçildi. O gün bu gündür bu bel altı vurmalar, yalan haberler, provokasyonlar devam ediyor.

Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş! - Resim : 1

"CAMİYE AYAKKABI İLE GİRDİ..."

Camiye ayakkabı ile girdi yalanından tutun AK Partili meclis üyesi İbrahim Efe’nin, ‘Beni dövüyorlar’ diye bağırarak yatıp yuvarlanmasına kadar gelen sürece tüm kamuoyu şahittir. Son olarak da Başkan Hürriyet ve ekibi Gülümse Kafe’lerde yiyor içiyor para ödemiyor yalanını uydurdular. Konu İzmit Belediyesi olunca yalanın biri bin para. Her zaman söylediğimiz gibi tarafsız gazetecilik yapan basın emekçilerine saygımız sonsuzdur fakat ne yazık ki bazı gazetelerde, üzülerek söylüyorum böylesine yalanlara çanak tutar hale gelmiş durumda.

ÖRGÜTLÜ KÖTÜLÜK
Hatta bir ses kaydı paylaşarak acaba Başkan Hürriyet buna ne diyecek diye yaptıkları kirli işi devam ettirmeye çalışıyorlar. Haberciliğin en temel ilkeleri ile örtüşmeyen masa başında yapılmış mesnetsiz ve kasıtlı işlerle karalama yapmaya çalışıyorlar. Belediyemize ve Fatma Başkana karşı örgütlü bir kötülük var. Değerli arkadaşlar daha onlarca provokasyon, onlarca iftira sayabilirim elbette. Ama bu konuyu çok uzatmak istemiyorum.

"DOKUZLAR, HARIL HARIL ÇÖP FOTOĞRAFI İSTİYOR"

Başta da dediğim gibi biraz hafızalarımızı tazelersek, bu mesnetsiz saldırıların İzmit Belediyesi ve Başkan Hürriyet’e yapılan çok büyük haksızlık olduğunu daha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu mesnetsiz saldırıların en büyük nedeninin ise Başkan Hürriyet’in iki kez üst üste seçim kazanmasını hazmedememiş olmaları olduğunu biliyoruz. Onun için son zamanlarda özellikle seçim kaybeden ilçe başkanı Dokuzlar, işi gücü bıraktı harıl harıl çöp fotoğrafları istiyor. Sosyal medyanın yanında bir de parti üyelerine çöp fotoğrafları ulaştırmaları için mesaj atıyor.

Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş! - Resim : 2

"BU KADAR MI HALKTAN UZAKSINIZ"

Çöp ihbar hattına attığınızda sonuç alamazsanız ekran görüntülerini atarsanız takipçisi olacağız diyor. Yahu bu kadar mı halktan uzaksınız? Bugün 1 ekmeğin 10 TL olduğu, en büyük madeni paramızla hiçbir şey alamadığımız, en büyük banknot ile de sınırlı sayıda ürün alabildiğimiz günleri yaşıyoruz.

En düşük kira ücreti neredeyse asgari ücrete yaklaşmış durumda. Paralardan sıfır attık diye nutuk atan iktidar bugün 3 değil 5 sıfır daha eklesen değerini kazanamayacak duruma getirdi.

"ÜLKEYİ UÇURUMUN KENARINA GETİRMİŞ DURUMDA"

Arkadaşlar, AK Parti iktidarı kötü ekonomi yönetimi nedeniyle ülkeyi uçurum kenarına getirmiş durumda. Emekliler, emeğiyle geçinenler büyük bir yoksulluk çekiyor. Doktorlarımız, mühendislerimiz, üniversite öğrencilerimiz yurt dışını tercih etmek durumunda kalıyor. Ciddi bir beyin göçü yaşıyoruz.
Birçok büyükşehir, il ve ilçelerde, ekonomik sorunlardan bunalan halkımızın imdadına yine Cumhuriyet Halk Parti’li belediyeler yetişiyor. Kent Lokantaları projeleriyle, okul temizliğiyle, kafelerle, üniversite öğrencilerine burs ve yemek hizmetleriyle CHP belediyeciliğinin önemi bir kez daha anlaşılıyor.

Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş! - Resim : 3

KENT LOKANTASI

İzmit Belediyemiz de Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde, kendi olanakları ölçüsünde, yoksullaştırılan halkımızın hep yanında oldu; olmaya da devam ediyor. Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet, gelen talepler doğrultusunda ikinci Kent Lokantasını açtı. Talep eden üniversite öğrencilerine yine Anne Eli projesiyle akşam yemeği veriliyor.
Bu AK Parti iktidarı halkımızı öyle bir yoksullaştırdı ki vatandaşlarımız sokağa çıkıp bir çay bile içemez hale geldi. İşte İzmit Belediyesi bu konuda da halkımızın yanında oldu. Belediyemizin Gülümse Kafe’lerinde insanlarımız 3 TL’ye çayını içiyor, yine çok uygun fiyatlarla tostunu, böreğini yiyebiliyor. Belediyemize ait tuvaletler halkımız tarafından ücretsiz kullanılıyor. İnanın arkadaşlar Gülümse Kafe’ler sayesinde insanlarımız kendini iyi hissediyor. Şimdi seçim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar, sen bu kentte çayın 3 lira olduğu bir yer bulabilirsen haber ver, sana ve tüm yönetimine orada çay ısmarlayayım.

"HALKLA KONUŞUN"
Ara sıra da Gülümse Kafe’lere gidip orada halkla konuş, bakalım bu hizmetlerden memnunlar mı? Biliyorsunuz, 2019 yerel seçimlerinde CHP, Kocaeli’de bir tek İzmit İlçeyi kazanmıştı. Bu İktidar partisi için çok ciddi bir travma oldu ve sene boyunca bu travmayı atlatamadılar.

"ELİNİ KOLUNU BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR"

Meclis çoğunluğu da iktidar partisinde olduğu için İzmit Belediyemizin ve Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in sürekli olarak elini kolunu bağlamaya çalıştılar. Başkanımız yılmadı. İktidar partisinin alışık olduğu yandaşlara ihale sistemi İzmit Belediyesinde işlemedi. Başkanımız belediye aracı alalım dedi, aldırmadılar. Ama meclis çoğunluğu bizde olmamasına karşın savaşarak, istediği tüm araçları alamasa da bu araçların bir bölümü alındı. Günümüz ekonomik koşullarında bu araçların alınabilmiş olmasının ne kadar büyük bir kamu yararı oluşturduğunu hepinizin dikkatine sunuyorum.

Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş! - Resim : 4

YANDAŞ YARARI DEĞİL, KAMU YARARI

Biz yandaş yararı değil kamu yararı için çalışıyoruz. Bugün o araçları almaya kalksanız da alamazsınız.
Evet, iktidarın bu ülkeyi beter bir yoksulluğun içine sürüklediği aşikar, belediyelerimiz de bunu önceleyerek sosyal projeler üretmeye devam ediyor fakat yalnızca bu işleri yapmak değil elbette belediyecilik. Bakın İzmit Belediyesi tasarruf tedbirleri önlemlerine rağmen, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında, yine kendi öz kaynaklarıyla, kente, kentliye değer katan kültür sanat etkinliklerini son hız devam ettiriyor.

"DÜZENLEDİĞİMİZ FESTİVALLER İZMİT'İ RENKLENDİRİYOR"

Tamamen gri bir yere dönüştürdüğünüz İzmit’imizi İzmit Belediyemiz tasarruf tedbirlerine rağmen düzenlediği festivallerle, etkinliklerle renklendiriyor. Öte yandan halkın sosyalleşeceği hiç etkinlik bulunmazken, İzmit Belediyesi bir sanatçıyı getirdi, siz karşılığında başka bir sanatçıyı getirdiniz, bu böyle devam etti. Şimdi tasarruf tedbirleriniz yüzünden etkinlik yapamazken, siz neden bu halk için bir etkinlik bir konser düzenlemiyorsunuz? Konser düzenlemek için İzmit Belediyesi’ni mi bekliyorsunuz?

İzmit Belediyesi Çınar Akademi, eğitimde fırsat eşitliği anlayışı çerçevesinde gençleri üniversite sınavına hazırlıyor. Çınar Çocuk evleri sayesinde anneler kendilerine zaman ayırabiliyor, çocuklar sağlıklı bir şekilde gelişiyor. İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Alzheimer Yaşam Evi 2021’den bu yana hizmete devam ediyor. Yoksul mahallerdeki okullara talep gelirse öğle yemeği dağıtılıyor. Son olarak İzmit Belediye Başkanı Hürriyet bir sözünü daha yerine getirerek çocuklar ve aileler için “Gece Kreşi” projesini başlatacak. Talep gelmesi doğrultusunda “Gece Kreşi” projesi özellikle gece mesaisine gitmek zorunda olan ebeveynlere büyük bir nefes olacak.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Beslenme Saati projesiyle Milli Eğitim’in izin verdiği tüm ilkokullarda öğrenci ayırmaksızın bir ana öğün veriyor. Değerli basın mensupları kim ne derse desin, işte bende diyorum ki, eğer sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini görmek istiyorsanız İzmit Belediyesi’ne iyi bakın. Gerisi lafügüzaftır.

"İZAYDAŞ'TA ÇÖP DAĞLARI BİRİKMİŞ"

Buradan kazanamayan ilçe başkanına bir önerim daha olacak. Gereksiz işlerle uğraşmayın, halkın gerçek sorunlarını çözmeye çalışın. Gidin bakın İZAYDAŞ’ta çöp dağları birikmiş. Vatandaşların derdini dinleyin. İZAYDAŞ kendi sınırlarını da aşmış. Bölge halkının kokudan anası ağlıyor ve siz 10 yıldır yeni bir çöp depolama alanı bulamadınız. En nihayetinde bir yer buldunuz; o da Kandıra’nın en güzel yeri; verimli tarımın yapıldığı, yeraltı sularının en bol olduğu bölge. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 10 yılda insanların rahatsız olmayacağı, yerinden yurdundan edilmeyeceği bir çöp depolama alanı bulamadı. Nüfusu az diye gözünüzü Akçakese Köyü’ne dikmişsiniz ve o köylülerin haykırışına kulaklarınızı kapatmışsınız.

ZAMAN VE PARA KAYBI
20 yıldır bu şehre zaman ve para kaybettirdiniz. İzmit’in en güzel yerine bir kent meydanı yapmaya kalktınız elinize yüzünüze bulaştırdınız. Müteahhit kaçmış, camlar çerçeveler dökülmüş, proje Allah’a emanet hale gelmiş. Tüm bunları görmeyen seçim kazanamayan ilçe başkanı Dokuzlar, oturduğu koltuğun derdine düşmüş, Başkan Hürriyet ile laf dalaşına girerek gerçek sorunları unutturmaya çalışıyor. Sayın Dokuzlar gidin şu kent meydanını bir gezin ve neden bitmediğini sorgulayın.

"BOMBOŞ BİR BETON ALANI YARATTINIZ"

Kentin en güzel yerinde bomboş bir beton alan yarattınız. Keza eski Real AVM ve Carrefour binası olduğu gibi duruyor. Çöp konusunda hassas olanlar kentin göbeğindeki bu yerler için neden hiç ses çıkarmıyor?

TRAFİK SORUNU

Kentte en önemli konulardan bir tanesi de ciddi sorunlar oluşturan trafik meselesi. Şehrin büyük bir bölümünde önemli bir trafik sorunu bulunuyor. Kentin batı yakasından İzmit’e ulaşmak, neredeyse İstanbul trafiğine yaklaşmış durumda. Merkezde ise sabah okul saatleri ve mesai saatleri öncesinde adım adım ilerliyor.

Özellikle İnönü Caddesi ve Cedit rampasında büyük trafik oluşuyor. O dik rampada sabah saatlerinde yoğunluklar oluşuyor. Rampanın en üstünden en alttaki araçları görüyorsun. Öte yandan Gölcük, İzmit arası Sefa Sirmen Bulvarı’ndan İzmit’e çıkan yollarda hınca hınç kalabalıklar oluşuyor. Buralarda özellikle akşam okul ve mesai çıkış saatlerinde de büyük yoğunluklar oluşuyor.

"HIRSIZA HIRSIZ OLDUĞUNU UNUTTURURSAN SANA AHLAK DERSİ VERİR"

Yani bu trafik yoğunluğuna bir şekilde müdahale edilmez, bir plan hazırlanmaz, uzun soluklu bir proje üretilmezse bu kentte trafik durma noktasına gelecek. Bu haftaki basın toplantımıza bir konuya daha değinip son vermek istiyorum. Arkadaşlar, “Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir” diye bir laf vardır.

"MESEM HIRSIZLARINA..."

Bu lafım da Mesleki Eğitim Merkezi diye bilinen MESEM hırsızlarına. Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu denetimsiz projesi sayesinde Kocaeli’deki binlerce firma, ne idiğü belirsiz kurumlar, dernekler büyük bir soygun yaptılar. Elbette MESEM projesine hakkıyla katılan ve çalışanlarına sertifika aldıran firmaları ayrı tutuyorum. Ama duyumlara göre bu şehrin milyarlarca lirası çalınmış arkadaşlar.

İçerisinde Kocaeli Kent Konseyi bünyesinde kurulan, Kocaeli Gelişim ve Kalkınma Derneği var, yine Kocaeli Kent Konseyi’nin fonladığı Güçlü Kadın Derneği var. Var da var. Hatta iş o kadar büyümüş ki, bu parayı yasal yollardan çalabilmek için danışmanlık şirketleri bile kurmuşlar. Değerli arkadaşlar milli eğitime bağlı okullarda ciddi hijyen sıkıntısı yaşanıyor. Okul müdürleri ailelerden kayıt parası istiyor. Çocuklar okullara aç gidiyor. Hal böyleyken birileri çıkıp devletin eğitim için ayırdığı paraları utanmadan, sıkılmadan bir yolunu bulup çalıyor.

Ercan'dan Dokuzlar'a : Koltuğunun derdine düşmüş! - Resim : 5

"YAPILAN HIRSIZLIĞA KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR"
Sonuç ne oluyor peki? Bu göre göre yapılan hırsızlığa karşı kimsenin sesi çıkmıyor. Ortada herkesin bildiği ama kimsenin sesinin çıkmadığı bir soygun var.

"HALKIN PARASI ÇALINMIŞ"

İktidar partisinin yöneticileri, iktidarın diğer ortağının yöneticileri, size sesleniyorum, bakın burada büyük bir hırsızlık var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalmışlar. Bu kentin, bu kentin halkının parası çalınmış. Bu konuda neden ağzınızı bıçak açmıyor?" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR
Gökhan Ercan İzmit Belediyesi CHP Kocaeli İl Başkanlığı