Fatma Kaplan Hürriyet: Resmi görevde olmayan birini hedef almak gazetecilik değil, bir komedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet'in "Belediyenin gizli patronu" olduğu iddialarını hedef alan bir habere sosyal medya üzerinden sert bir yanıt verdi

Fatma Kaplan Hürriyet: Resmi görevde olmayan birini hedef almak gazetecilik değil, bir komedi
Kocaeli Haber- Hürriyet'ten eşiyle ilgili söylemlere sert cevap

Başkan Hürriyet, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Resmi bir görevi olmayan bir kişiyi hedef almak gazetecilik değil, yalnızca bir mizah malzemesi olabilir" dedi. Fatma Kaplan Hürriyet, paylaşımında şunları da kaydetti: "Bazı gazeteler ne yazık ki, habercilik ile hikâye yazarlığı arasındaki sınırı fazlasıyla aşmış durumda. Daha önce 'Murat Hürriyet, Gülümse Kafe'de hesap ödemiyor' gibi bir iddia ortaya atılmıştı ve biz de bu yalanı banka kartı dökümleriyle çürütmüştük. Şimdi ise daha da ileri giderek, eşim Murat Hürriyet’in belediyede patron rolü oynadığını iddia ediyorlar! Biraz daha ileri gitseler, taht kurduğunu ve belediyeyi buradan yönettiğini iddia edecekler."

'DERSLERDE BUNLARI MI ANLATIYORLAR?'
Başkan Hürriyet, esprili bir dille devam ederek, "Soner Arıca'nın 1923 Kadın Korosu etkinliğine katılmasının ardından, eşim bir anda 'belediyenin gizli patronu' ilan edilmiş! Sadece bir etkinliğe katılarak nasıl patron olunuyor, bunu gazetecilik derslerinde öğretiyorlar mı acaba? Yoksa her etkinliğe katılan kişilere belediye yönetimi teklif mi ediliyor?" diye sordu.

'YALAN HABER YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞLER'
Başkan Hürriyet, daha önce de yalan haberlerle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatarak, "Daha önce Gülümse Kafe’de hesap ödemediği gibi uydurmalarla bizi hedef alan bu gazete, şimdi de başka bir hayal ürünüyle karşımıza çıkıyor. Ancak bu tür iddialara artık şaşırmıyor, sadece gülüyoruz. Görünen o ki yalan haberi alışkanlık haline getirmişler" dedi.

'GERÇEKLERLE İLGİLENMİYORLAR'
Başkan Hürriyet, gazeteyi gerçeği öğrenmekle ilgilenmemekle eleştirerek, "Belediyede resmi görevi olmayan birini hedef almak gazetecilik değil, komedi malzemesi olur. Yine de hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna bildirmek isterim" ifadelerini kullandı.

'HAYAL GÜCÜNÜZ İÇİN YENİ FİKİRLER'
Hürriyet, mizahi bir dille gazeteye yeni "hayali" manşet önerilerinde de bulundu: "Murat Hürriyet, belediye binasının çatısına helikopter pisti yaptırdı, buradan şehri yönetiyor!" ya da "İzmit Körfezi’nde Murat Hürriyet’in özel donanması kuruldu, şehri denizden kontrol ediyor!"

Kocaeli Haber- Hürriyet'ten eşiyle ilgili söylemlere sert cevap

Kaynak: HABER MERKEZİ
Fatma Kaplan Hürriyet Murat Hürriyet İzmit Belediyesi