Gökhan Ercan: Büyükşehir’in projelerinin müteahhitleri kaçıyor

Cansu Kızılkaya ile Şehrin İçinden programında önemli açıklamalarda bulunan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Büyükşehir’in projelerinin müteahhitleri kaçıyor. Ne yapıyorsunuz da mütahhitler kaçıp gidiyor?” dedi.

Gökhan Ercan: Büyükşehir’in projelerinin müteahhitleri kaçıyor
Kocaeli Haber-Gökhan Ercan Büyükşehir’in projelerinin müteahhitleri kaçıyor

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının ilk konuğu CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan oldu. Sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap veren Ercan, Büyükşehir’in tamamlayamadığı projeler ile ilgili konuştu.

“ÇALIŞMALAR DURMUŞ MÜTEAHHİTLER KAÇMIŞ”

İşte Gökhan Ercan’ın açıklamaları: “Özellikle Büyükşehir ayağında İzmit'te çok eksiğiz. Trafik konusundan da bahsettik. Büyükşehir'de bize çöp algısı yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Üniversitede 5 bin kişilik bir cami yapacağız dediler. Ve altına bir otopark projesinden de bahsettiler. Büyükşehir'in sayfasına 1 yıl önce bu çalışmaların devam ettiği söyleniyor. Çalışmalar durmuş, mütahhitler kaçmış, proje alanında bir takım imalatlar yapılmış ve o haliyle kalmış.

Gökhan Ercan: Büyükşehir’in projelerinin müteahhitleri kaçıyor - Resim : 1

“DEFALARCA BÜYÜKŞEHİR’E SESLENDİK”

Üniversiteye çıkıldığında ayrıca ciddi bir trafik ve otopark sorunu mevcut. Hastaneye gelen insanlar zaten dertleriyle, tasalarıyla geliyorlar. Ve park sorununda büyük sıkıntı çekiyorlar. Biz daha önce de defalarca Büyükşehir'e seslendik. Niyeyse Büyükşehir'in bu zamana kadar yaptığı projelerde mütahhitler kaçmış gitmişler, yürüyüş yolunda mütahhit kalmamış. Perşembe pazarında hala Büyükşehir'in ekipleri çalışıyor, bitirmeye çalışıyor.

“ÇÖZÜM İSTEMİŞTİK”

Büyükşehir’in projelerinin müteahhitleri kaçıyor. Ne yapıyorsunuz da mütahhitler kaçıp gidiyor? Bu sorulara bir çıksınlar cevap versinler. Yeniden başlatacağız ya da yeniden vatandaşın kullanımına tekrardan sunucaz. Bir şekilde çözüm üretsinler. Bu sorulara cevap istiyoruz artık. Yine aynı şekilde öğrencilerin yemekleri konusunda bir fiyat artışı söz konusu. Bu konu içinde çözüm istemiştik, ses getirmiştik.

“KONU HÜRRİYET OLUNCA TELAŞA DÜŞÜYORLAR”

Ama bu konu içinde sesiz sakinler. Ama konu İzmit Belediyesi olunca ya da konu Fatma Kaplan Hürriyet olunca hemen bir cevap verelim diye bir telaş içine düşüyorlar. Bu telaşlardan vazgeçsinler, bunların hepsi çözülür. Önemli olan öğrencimize bir çözüm bulabilmek. Bir kez daha kendilerine sesleniyorum. Gelin bu fiyatlar konusunda bu öğrencilere bir destek olalım.”

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya
Gökhan Ercan Fatma Kaplan Hürriyet CHP