Harun Özgür Yıldızlı: Kocaeli'de hayalet öğrenciler var!

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli'de yaşayan hayalet öğrenci iddialarını meclise taşıdı.

Harun Özgür Yıldızlı: Kocaeli'de hayalet öğrenciler var!

Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Kocaeli'de yaşanan "hayalet öğrenci" iddialarını gündeme taşıdı.

TARİKAT EVLERİNDE YATILI EĞİTİM

Yıldızlı, İmam Hatip Ortaokullarına kaydedilen bazı öğrencilerin, okula gitmek yerine haftanın beş günü tarikat evlerinde yatılı olarak hafızlık dersi aldıklarını vurguladı. "Okula gitmiyorlar ama yoklamada var gözüküyorlar, sınavlara girmiyorlar ama sene sonunda geçer not alıyorlar" diyen Yıldızlı, bu tür uygulamalara göz yumulmaması gerektiğinin altını çizdi.

"HAYALİ ÇIRAKLARDAN HAYALİ ÖĞRENCİLERE"

Konuşmasında, Kocaeli'nde hayali çıraklarla birlikte hayalet öğrencilerin de bulunduğunu belirten Yıldızlı, “Öğrenciler, iş birlikçi bazı müdürlerin onayı ile İmam Hatip Ortaokullarına kayıtlarını yaptırıyorlar ancak bu okula hiç gitmiyorlar. Derslerde yoklar ama yoklamada var gözüküyorlar” ifadelerini kullandı.

TARİKAT VE VAKIFLARDA MERDİVEN ALTINDA EĞİTİM

Yıldızlı, sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir yazılı-sözlü sınava girmiyorlar ama bütün derslerden geçmiş sayılıyorlar. Peki, nerede bu öğrenciler? Bazı tarikat ve vakıfların merdiven altı diye tabir edilen, resmi kaydı olmayan, il milli eğitim müdürlüğünün bilgisine ihtiyaç duymayan tarikat yuvalarındalar. Hem de yatılı olarak.”

EĞİTİMDE ATATÜRK İLKELERİNE VURGU

Yıldızlı, konuşmasında rahmetli Kamer Genç’in sözlerini hatırlatarak, “Çocuklarımızı Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yetiştirmeliyiz, çocuklarımızı tarikat yuvalarına terk etmemeliyiz” dedi.

ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

Son olarak, Bakanlık yetkililerinden bu hayalet öğrencilerle ilgili acilen önlem almalarını beklediğini belirten Yıldızlı, bu konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Bülteni
Harun Özgür Yıldızlı TBMM Kocaeli