İlker Kazan'dan Hürriyet'e: Kendi imkanlarıyla Leyla Atakan olmaya çalışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan Nokta Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programında konuştu. Kazan, " Hürriyet kendi imkanlarıyla Leyla Atakan olmaya çalışıyor." dedi.

İlker Kazan'dan Hürriyet'e: Kendi imkanlarıyla Leyla Atakan olmaya çalışıyor

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının bugünkü konuğu Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan oldu. Programda konuşan Kazan, önemli açıklamalarda bulundu.

"4-5 KEZ ÖNERGE VERDİM"

İşte Kazan'ın açıklamalarından satır başları: "Meclis üyeliğim zamanında Gölkay Park ile ilgili dört veya beş kere önerge verdim. En son aldığım cevap oranın yıkımı için 23 milyon, yapımı için 50 milyondu. Şuanki şartlarını bilmiyorum. Yani toplam ne kadar harcandığını. Ama minimun hatırladığım rakamlar 73-75 milyon civarında.

"SÖYLEDİĞİM HER ŞEY KANITIDIR"

Artı biz ordaki kiracıyı çıkardık kiracıya ödeme yaptı. Ondan sonra içerde malzemeler vardı, içerdeki malzemeler hurda oldu üstlerine kar yağdı. Kanıtlıdır bunlar. Söylediğim her şey kanıtlıdır benim. Kesinlikle arkası doldurma, çamur at izi kalsın siyaseti yapmıyoruz biz. İncitmeden düzgün halkımıza bir şeyler kazandıracak bir siyaset yapıyoruz.

"DÜĞÜN SALONLARINI 1 LİRA CUMHUR İTTİFAKI YAPTI"

Fatma başkan bugün söylüyor televizyonlarda, ''Düğün salonlarını 1 lira yaptık'' diye. Ama düğün salonlarını 1 lira cumhur ittifakı olarak biz yaptık. O zaman plan bütçedeydik. Fatma Hanım EYT'lilere 150 lira yapalım diğer vatandaşlara 500 lira yapalım demişti. O zamanki şartlarda cumhur ittifakı olarak Hayrettin Beyle konuştuğumuzda hani daha uygun bir şey yapalım mı diye sorduk.

"AVUKAT ÇAĞIRDIK"

Belediyenin avukatını çağırdık ve dedik ki,'' Biz bunu bedava yapamaz mıyız?'' Avukat da dedi, ''Bedava yapamazsınız. Bir değer olması gerekiyor'' dedi. "1 lira yapabilir miyiz?" diye sorduk. "1 lira değerdir" dedi. O 1 lirayı cumhur ittifakı olarak biz yaptık. Bu Gölkay Park üzerinden de o zamanda bunları sorduk şimdi de dokuz tane bağımsız alan yaptılar.

"ALAN KADERİNE TERK EDİLDİ"

"3 tanesini biz çalıştıracağız geri kalanları kiraya vereceğiz" dediler. Bakıyorsunuz bunun üzerinden dört sene geçmiş yıkılmış yapılmış ama yapılamamasının sebebi heralde bunlar duyum borcu var diye duydum o kadarını net bilmiyorum. Şu an için hiçbir talep yok oraya. insanların gittiği yerler aslında ama temizlik sıkıntısı ve çöp sıkıntısı var. Alan kaderine terkeilmiş durumda."

"YARANMAK İÇİN"

Ömer Akın'ın yazdığı ve İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet'in hayatının konu edildiği 'Fatma Abla' adlı kitabı okuyup okumadığını sorduğumuz Kazan, "Kitabı okuma imkanım olmadı. Ben o kitabın Fatma Hanım'a yaranmak adına bir kitap olarak düşünüyorum. Bu yüzden okuma okuma gereği duymadım. Fatma Hanım Leyla Atakan olmak istiyor. Kendi imkanlarıyla kendini Leyla Atakan yapmaya çalışıyor" dedi.

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya
İlker kazan Nokta TV Fatma Kaplan Hürriyet