Kocaeli Büyükşehir meclisinde otoparklara zam tartışması: Siz de Belsa Otoparkı’nı halka açın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayı meclisinde kapalı otoparklara zam kararı tartışmalara neden oldu.

Kocaeli Büyükşehir meclisinde otoparklara zam tartışması: Siz de Belsa Otoparkı’nı halka açın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 133 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanacağı meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiyor. Şehire dair birçok önemli maddenin konuşulduğu mecliste kapalı otoparklara zam kararı da görüşüldü.

KAPALI OTOPARKLARA ZAM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eylül ayında kent genelindeki belediyeye ait yol üstü otoparklara yapılan zam kararı almıştı. Bu ay ise kapalı otoparklara zam konusu görüşüldü. İzmit’te bulunan ve ücretli olan otoparkların 1 saatlik ücreti 15 liradan 30 liraya, Gebze bölgesinde bulunan kapalı otoparklar ise 13 liradan 25 liraya çıkartıldı. Söz konusu maddeye CHP grubu tarafından şerh konuldu.

“EKONOMİK KRİZE NEDEN OLUYOR”

Konu ile ilgili söz alan CHP’li Erkan Uygun, “Enflasyon yüzde 49 iken siz yüzde 100 zam yapıyorsunuz. Belsa otoparkı 50 TL. Siz 30 TL istiyorsunuz. Bu artış ekonomik krize neden oluyor. O yüzden uygun görmüyoruz. Siz zam yapınca özel sektör de zam yapacaktır” dedi. Uygun’a cevap veren Tahir Büyükakın, “Biz çok mu zam yaptık şu an anlamadım. Özel işletmeci eleman çalıştırıyor ama biz de çalıştırıyoruz. O zaman BELSA otoparkını halka açın. 50 TL 30 TL’den daha çoktur” ifade etti.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Bunun üzerine konuşan Uygun “Özel işletmeci kira veriyor. O da zam yapacak sizi görüp. İşletmeci haklı, vatandaş haklı, siz haksızsınız” dedi. Büyükakın ise, “O zaman siz de Belsa otoparkını halka açın. Kiraya vermeyin” diye konuştu. Madde oy çokluğu ile meclisten geçti.

Kocaeli Büyükşehir meclisinde otoparklara zam tartışması: Siz de Belsa Otoparkı’nı halka açın - Resim : 1

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya
Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Erkan Uygun