Murat Karaturp: Çöp fabrikasını faydasız buluyorum

Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp Nokta Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programında konuştu. Karaturp Kandıra’daki çöp tesisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Murat Karaturp: Çöp fabrikasını faydasız buluyorum

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının bugünkü konuğu Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp oldu. Programda konuşan Karaturp, Kandıra’da yapılması planlanan çöp tesisiyle ilgili “Çöp fabrikasını yaparsak yeşilliğimizi tamamen kaybederiz.” Dedi.

ÇÖP TESİSİNİ FAYDASIZ BULUYORUM

Karaturp, çöp tesisinin yapılması durumunda, “Çöp fabrikasını yaparsak yeşilliğimizi tamamen kaybederiz.” dedi. Bu projenin yanlış olduğunu ifade eden Karaturp, kesinlikle çöp fabrikasını faydasız bulduğunu vurguladı.

YEŞİLLİĞİMİZİ KAYBEDERİZ

“İstememe sebebim ise kesinlikle su kaynakları. Kocaeli her gün genişliyor. Yeşilliğimiz azalıyor. Karamürsel, Kandıra gibi yerlerde yeşillik kaldı. Çöp fabrikasını da koyarsak 20 yıl sonra yeşilliği bitiririz. Sonrasında ne olacak?” diye soran Karaturp, bölgedeki doğal güzelliklerin korunması gerektiğini savundu.

TEK BİR FABRİKA OLMASINA GEREK YOK

“Verimli toprak ararken neden tek büyük bir fabrika olması gerek? Küçük küçük fabrika sistemi yapılabilir,” diyen Karaturp, alternatif çözüm önerilerini dile getirdi.

10 YIL SONRA KURTARMA ŞANSIMIZ YOK

“Her zaman yapılacak şeyler güzel anlatılır, ama gerçekten yapılmaması gereken bir proje. Kokunun zaten önüne geçemezler. Kaynaklarımızı zehirlemiş oluruz. Doğal ortamı bozmamalıyız. 10 yıl sonra onu kurtarma şansımız yok,” dedi.

Murat Karaturp: Çöp fabrikasını faydasız buluyorum - Resim : 1

Murat Karaturp: Çöp fabrikasını faydasız buluyorum - Resim : 2

Murat Karaturp: Çöp fabrikasını faydasız buluyorum - Resim : 3

Kaynak: HABER MERKEZİ
Murat Karaturp Çöp tesisi Kandıra