Murat Karaturp'tan Tahir Büyükakın'a: Daha üst pencereden belediye başkanına ihtiyacımız var

Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp Nokta Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programında konuştu. Karaturp Tahir Büyükakın’ın yönetimi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Murat Karaturp'tan Tahir Büyükakın'a: Daha üst pencereden belediye başkanına ihtiyacımız var

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının bugünkü konuğu Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp oldu. Programda konuşan Karaturp, Tahir Büyükakın’ın Belediye Başkanlık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Karaturp, “Biraz daha üst pencereden belediye başkanına ihtiyacımız var.” dedi.

NEYE GÖRE KIYASLAYACAĞIZ?

Karaturp, "İlk önce şöyle yorumlamak lazım, bir önceki belediye başkanıyla mı kıyaslayacağız yoksa genelleme mi kıyaslayacağız? Şimdi bir önceki belediye başkanı ile kıyaslayacaksak, maalesef üzülerek bir Kocaeli insanı olarak söylüyorum yani Yuvacık Belde Başkanı gibiydi. Oralar kalkındı, Kocaeli'nin geneline yayılmadı," dedi.

ONLARIN İŞLETMESİ LAZIM

İhalelere de değinen Karaturp, "İhalelere falan baktığımızda hep belli insanların etrafında döndü. Onların yolsuzluk kısmına ben giremem çünkü veriler var, resmi şeyler var yani kanuni süreçler var, onları onların işletmesi lazım," ifadelerini kullandı.

ISRARLA YAPMAK İSTEMESİ NEDEN?

Karaturp, Kandıra’daki çöp fabrikası projesini eleştirerek, "Çöp fabrikasını Kandıra'ya dayatması, ısrarla yapmak istemesi neden? Ve su kaynağının olduğu yer, Kandıra bizim turistik dediğimiz yer. İnsanlar orada alenen faydalı olmayacağını görüyor," şeklinde konuştu.

ÜST PENCEREDEN BELEDİYE BAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR

Kocaeli için daha üst bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirten Karaturp, "Daha hala ihaleler, yolsuzluklar çözülebildi mi, hala adam kayırma dediğimiz şeyler var mı? Yani bunlara baktığımız zaman biraz daha üst pencereden belediye başkanına ihtiyacımız var," dedi.

YÖNETMEK FARKLI ŞEY

Karaturp, "Tahir Büyükakın özünde, etrafımızdan duyduğumuza göre konuşayım yani özünde kimse kötü bir şey söylemez. Ben daha hiç kötü bir şey konuşulduğunu duymadım. Ama özüyle yönetim çok farklı şeyler oluyor. Yönetmek farklı bir şey yani." dedi.

Murat Karaturp'tan Tahir Büyükakın'a: Daha üst pencereden belediye başkanına ihtiyacımız var - Resim : 1

Murat Karaturp'tan Tahir Büyükakın'a: Daha üst pencereden belediye başkanına ihtiyacımız var - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ
Tahir Büyükakın Murat Karaturp Saadet Partisi