Muzaffer Bıyık Filistin hakkında konuştu: Vicdani ve insani bir sorun!

Darıca'da, işgal altındaki Filistin konusuna dikkat çekmek amacıyla "Geçmişten Günümüze Filistin" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Filistin'in vicdani ve insani bir sorun olduğunu ifade etti.

Muzaffer Bıyık Filistin hakkında konuştu: Vicdani ve insani bir sorun!
Kocaeli Haber- Muzaffer Bıyık Filistin için konuştu

Darıca Belediyesi tarafından organize edilen bu etkinlik, Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seminerde ünlü sunucu Serdar Tuncer ve Siyaset Bilimci Yazar Savaş Şafak Barkçin konuşmacı olarak yer aldı.

‘DAHA YÜKSEK SESLE İTİRAZ ETMEK GEREKİYOR’

Başkan Bıyık, Filistin'in uzun yıllardır işgal altında kaldığını ve soykırıma uğradığını vurgulayarak, "Filistin, vicdani ve insani bir meseledir. Gazze’de, Kudüs’te ve Filistin genelinde yıllardır çocuklar öldürülüyor ve topraklar işgal ediliyor. Son bir yıldır ise bir soykırım yaşanıyor. Katil sürüleri tarafından insanlık onuru ayaklar altına alınıyor. Filistin meselesine dünya genelinde gözlerin kapandığı bir dönemde, bizlerin özellikle tüm Müslümanların daha yüksek sesle itiraz etmesi gerekiyor" dedi.

‘HERKES DUYARLI OLMALI’

Serdar Tuncer ve Savaş Şafak Barkçin, geçmişten günümüze Filistin konusunu ele alarak, Gazze ve Filistin'e bugünkü perspektiften bakmanın eksik olacağını dile getirdiler. Tuncer ve Barkçin, İsrail’in uzun süredir uyguladığı işgal politikalarının bu noktaya gelinmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, İsrail’in amacının savaş ve işgali daha geniş bir coğrafyaya yaymak olduğunu vurgulayarak, Kudüs’ün tüm Müslümanların namusu olduğunu ve herkesin Filistin meselesiyle ilgili duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ettiler.

Kaynak: İHA
Muzaffer Bıyık Darıca Filistin