Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti İçin tarihi belirledi!

İYİ Parti eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni parti için hazırlıklar tamamlandı.

Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti İçin tarihi belirledi!


İYİ Parti eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni parti için hazırlıklar tamamlandı. 28 Ekim’de resmi kuruluş dilekçesi verilecek olan partinin ismi henüz açıklanmazken, logosunda parlament mavisi ve beyaz renklerin kullanılacağı öğrenildi.

AĞIRALİOĞLU, YENİ PARTİ İÇİN TARİH BELİRLEDİ
Yavuz Ağıralioğlu, uzun süredir devam eden parti kurma çalışmalarını tamamlayarak 28 Ekim 2024'te partisini resmen kuracak. Partinin ismi gizli tutulurken, parti logosunda parlament mavisi ve beyaz renklerin kullanılacağı ifade edildi. Bu detaylar, Ağıralioğlu’nun partisi ile Türkiye siyasi arenasında yeni bir dönemin başlayacağını işaret ediyor.

Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti İçin tarihi belirledi! - Resim : 1

"2001 YILINA BENZİYOR"
Habertürk'te yer alan bilgilere göre, Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye'nin mevcut siyasi atmosferini, 2001 yılında AK Parti’nin iktidara gelmeden önceki duruma benzetti. O dönemde halkın değişim isteği ve siyasi arayışının benzer olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, yeni partinin bu boşluğu doldurmayı hedeflediğini belirtti.

MERAL AKŞENER'DEN DESTEK MESAJI
Öte yandan, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in, Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinin bazı kurucularıyla görüşerek, "hayırlı olsun" dileklerini ilettiği öğrenildi. Akşener’in bu yaklaşımı, iki siyasetçi arasındaki diyaloğun devam ettiğini gösteriyor.

MİLLETVEKİLLERİNDEN PARTİ GEÇİŞİ İDDİALARI
Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı partiye CHP, İYİ Parti ve bağımsız milletvekillerinden bazı isimlerin katılmak için temasa geçtiği iddia ediliyor. Ancak bu taleplere sıcak bakılmadığı belirtiliyor. Ağıralioğlu’nun, partinin kuruluş aşamasında sınırlı bir kadro ile yola çıkmak istediği ve partiyi aşırı genişletmek istemediği söyleniyor.

YENİ PARTİ İLE TÜRK SİYASETİNDE DÖNÜM NOKTASI
Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni partinin, Türkiye’deki siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle 2024 yılı içinde yaşanacak gelişmeler, yeni partinin toplumdaki karşılığını net bir şekilde ortaya koyacak. Ağıralioğlu’nun bu girişimi, özellikle milliyetçi ve muhafazakâr seçmenlerin ilgisini çekebilir.

Kaynak: Ordu Hayat
Meral Akşener Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti