Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Kocaeli Sümerspor gerçeği!

Çocukluk yıllarımdan beri karate sporu ile iç içe yaşadım. 2015 yıllarında tanışmış olduğum ilimizin kürek sporunun başarılı antrenörü Ümmet Subaşı hocamız vesilesiyle de Kocaeli Sümer spor kürek kulübünde hobi olarak kürek sporuna başladım. Kürek sporu, doğa sporu gibi görünse de İzmit körfezinde denize açılmak ve yaklaşık 10 kilometre kürek çekerek yapmış olduğumuz antrenmanlarımızla pek çok konuda diğer sporlardan farkını anladım. Bu farklılık güç, hız, denge, dayanıklılık ve kondisyon gerektiren bir spor olmasıdır. Bununla beraber zor gibi görünse de bu sporu yaparken denizin keyfini yaşamak bir ayrıcalık olsa gerek.

 

 

ZİRVEDEN İNMEDİLER

Kocaeli Sümerspor’un kuruluş tarihi çok yakın bir zaman olmasına rağmen, 2018 yılında olimpik branşta küçük kadınlar takım şampiyonluğu, 2019 yılında yine olimpik branşta küçük kadınlar takım şampiyonluğu, deniz küreği U-19 erkekler takım şampiyonluğu, 2020 yılı deniz küreği U-19 erkekler takım şampiyonluğu, yine aynı yıl U-19 deniz küreği kadınlar takım şampiyonluğu, deniz küreği büyük kadınlar takım şampiyonluğu, 2021 deniz küreği U-19 erkeler takım şampiyonluğu, deniz küreği U19 kadınlar takım şampiyonluğu, deniz küreği büyük kadınlar takım şampiyonluğu, 2022 yılı deniz küreği U19 erkekler takım şampiyonluğu, 2023 yılı deniz küreği U19 erkekler takım şampiyonluğu kazanarak hep zirvede yerini aldılar.

 

 

267 LİSANSLI, 754 HOBİ SPORCUSU

Kocaeli Sümer spor kürek kulübü altı sezonda 11 şampiyonluk kupası, diğer yarışlarda sayısız birincilik ikincilik ve üçüncülük kupaları kazanarak müzesine götürdüler. Türkiye şampiyonalarında toplam 94 şampiyonluk madalyası sayısız ikincilik ve üçüncülük madalyaları kazanarak, altı sezonda 267 lisanslı sporcu sayısına ulaştılar. Ayrıca hobi ve rekreasyon amaçlı 754 kişiye de kürek eğitimi vererek bu sporla tanıştırmış oldular.

 

 

İTALYA’DA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

Toplamda 114 kupa, Türkiye kürek tarihinde deniz küreği teknesinde antrenman yaparak, ödünç tekne ile olimpik milli takıma sporcu veren ilk kulüp Kocaeli Sümer spor olmuştur. 2019 yılında Hırvatistan/ Zagreb’deki Uluslararası kürek yarışlarında ve 2023 İtalya / Barletta’da deniz küreği dünya şampiyonasına katılım sağlayarak başarılı sonuçlarla ülkemize döndüler.

 

 

DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK

Denizde fırtına kopmadığı müddetçe yağmurda yağsa, karda yağsa, 40 derece sıcakta olsa, haftanın beş günü planlı programlı ve disiplinli çalışmalardan asla taviz vermiyorlar. İnkâr edilemez ve gözle görülür bir gerçek var ki, azim ve gayretin karşılığını her şampiyonada alıyorlar. Kocaeli Sümer spor sporcu, antrenör ve idarecileri ilimiz ve ülkemizi en iyi temsil etme haklı gururunu yaşıyorlar.

 

 

SAPANCA GÖLÜ’NDE DEVAM

Bu kadar başarılı olan ve daha da başarılara imza atacak olan bu kulübümüz maalesef faaliyetlerini gerçekleştirdiği alanda birçok sıkıntılar ve zorluklar yaşadığı için şu an Sakarya/Serdivan Gençlik ve Spor müdürlüğüne ait Sapanca gölündeki su sporları merkezinde geçici olarak faaliyetlerine devam etmeye çalışıyor.

 

 

SPOR SPORLARI MERKEZİNİ BEKLİYORLAR

Ümmet hocanın en büyük hedefi uluslararası çapta başarılı sporcular yetiştirmek olduğu için bu uğurda yardımcı antrenörleriyle beraber çok çalışıyor. Onun amacı bu sporu herkese sevdirmek ve spor vesilesi ile ülkeye ahlaklı gençler yetiştirmektir. Kendi imkânlarıyla ve kulüp içi kenetlenmeleriyle hedeflerine ulaşma çabasında olan hatta nice köklü kulüplerin de önüne geçerek başarılarıyla adından sıkça bahsettiren Kocaeli Sümerspor Kürek Kulübü camiası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele’de yapımı devam eden su sporları merkezine bir an önce taşınmanın umuduyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER