Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi aday izleme programına dahil edildi

Kocaeli Üniversitesi araştırma üniversitesi yolunda büyük bir adım attı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından aday üniversite olarak seçildi.

Kocaeli Üniversitesi araştırma üniversitesi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gerçekleştirdikleri toplantıda 6 üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na aldıklarını açıkladı.

“REKABET GÜCÜ ÜRETEN ÜNİVERSİTELER İYİ ÜNİVERSİTELERDİR”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Performanslarına göre belirlediğimiz 6 üniversitemizi izleme sürecine alıyoruz. 2 yılın sonunda kriterleri karşılayanlar araştırma üniversitesi olarak kabul edilecek. Tüm üniversitelerimizin rekabet gücü üretmesini teşvik ediyor, bunu çok önemsiyoruz. Rekabet gücü üreten üniversiteler iyi üniversitelerdir. Amacımız daha fazla üreten, performans gösteren üniversitelerin ödüllendirilmesi, üretkenliği azalan üniversitelerimizin teşvik edilmesi, cesaretlendirilmesidir” dedi.

“ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ”

Kocaeli Üniversitesi olarak belirledikleri büyük bir hedef doğrultusunda önemli bir adım attıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise bundan sonraki hedefin adaylıktan, araştırma üniversiteleri arasına geçmek olduğuna vurgu yaptı. Bugüne kadar bu anlamda çalışmalarını sürdüren Kocaeli Üniversitesi akademik ve idari personeline teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bundan sonra çok daha fazla çalışacaklarına ifade etti.

TOPLAMDA 23 ÜNİVERSİTE BULUNUYOR

Kocaeli Üniversitesi yanı sıra Akdeniz, Gaziantep, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk üniversiteleri “Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı’na dahil edildi. Programa alınan üniversitelerden kriterleri karşılayanlar da toplam 23 olan sayı değişmeden Araştırma Üniversitesi olarak kabul edilecek. Yükseköğretim Kurulunun 2021’te başlattığı “Araştırma Üniversiteleri” uygulaması kapsamında Türkiye’de toplam 23 Araştırma Üniversitesi bulunuyor. Araştırma üniversiteleri, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği konularında toplam 32 performans göstergesine göre değerlendiriliyor.