Kocaeli Üniversitesi Korfbol takımından tarihi başarı!

2024 IKF Korfbol Şampiyonlar Ligi Satellite Finalleri’nde mücadele eden Kocaeli Üniversitesi bronz madalya ile İzmit’e döndü ve tarihi bir başarıya imza attı.

Kocaeli Üniversitesi Korfbol takımından tarihi başarı!

ANTALYA KEMER’DE GERÇEKLEŞTİ

Uluslararası Korfbol Federasyonu ve Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanlığı 2023-2024 yılı faaliyet programımızda yer alan, 2024 IKF Korfbol Şampiyonlar Ligi Satellite Finalleri, Uluslararası Korfbol Federasyonu ve Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu işbirliği ile arasında Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Kocaeli Üniversitesi Korfbol takımından tarihi başarı! - Resim : 1

2 TÜRK TAKIMI YER ALDI

Zevkli, heyecanlı ve çekişmeli geçen mücadeleler sonucunda Kocaeli Üniversitesi üçüncü oldu ve bronz madalya ile şehre döndü. Organizasyonda Almanya’dan Schweriner şampiyon, Portekiz’den Carnaxide ve dördüncü de Türkiye’den Yıldız Teknik Üniversiteliler Spor Kulübü oldu.

Kocaeli Üniversitesi Korfbol takımından tarihi başarı! - Resim : 2

İLK TURDA BAŞARILI OLDULAR

Şampiyonanın Galler ve Portakiz’de gerçekleştirilen 1. turunda 14 kulübün yarıştı ve müsabakaların ardından Antalya Kemer’de 4’lü finaller yapıldı. Türk Korfbol tarihinde ilk kez 2 Türk takım IKF kulüpler finallerinde aynı anda yer almış alarak büyük bir başarıya imza atıldı.

Kocaeli Üniversitesi Korfbol takımından tarihi başarı! - Resim : 3

ABDİKOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ

İlimizin gururu Kocaeli Üniversitesi Spor Kulübü Korfbol Takımı, IKF’in 3. kupası olan IKF Korfbol Şampiyonlar Ligi Satellite finallerinde üçüncü olarak tarihi bir başarıya imza attı. Şampiyonanın Organizasyon Yerel Komite Başkanlığını yapan Kocaeli Üniversitesi Başantrenörü Yüksel Abdikoğlu’na, Şampiyona CEO’su Frank Buvens tarafından IKF adına teşekkür plaketi taktim etti.

Kocaeli Üniversitesi Korfbol takımından tarihi başarı! - Resim : 4

IMG_4758

SIRALAMA ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

  1. Schweriner KC (GER)
  2. CCCD Carnaxide (POR)
  3. Kocaeli Üniversitesi Spor Kulübü (TUR)
  4. Yıldız Teknik Üniversiteliler Spor Kulübü (TUR)
Kaynak: HABER MERKEZİ